شرط واکسیناسیون والدین برای حضور دانش آموز در مدرسه، تخلف است
صحبت درباره بازگشایی مدارس زود است/رضایت والدین شرط تزریق واکسن به محصلان

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر لزوم ادامه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فصل سرد سال و خطر شیوع آنفلوآنزا، گفت: سال گذشته از آنجاکه رعایت‌ نکات بهداشتی بیشتر بود و مردم بیشتر ماسک می‌زدند، آنفلوآنزا چندان شایع نشد؛ اما اگر قرار باشد امسال ساده انگاری صورت گیرد و رعایت‌ها کاهش یابد، احتمال شیوع مجدد آنفلوآنزا هم وجود دارد.

دکتر پیام طبرسی با اشاره به اینکه فعلا صحبت درباره بازگشایی مدارس زود است، گفت: باید معلمین و دانش‌آموزان کاملا واکسینه شوند تا بتوان در این مورد صحبت کرد. با توجه به اینکه والدین دانش‌آموزان هم از ابتلای فززندان خود به کرونا ترس دارند، بدون واکسیناسیون کامل، فرزندان خود را به مدرسه نمی‌فرستند و این بازگشایی نصفه کاره آسیب‌زا است. بازگشایی مدارس باید زمانی رخ دهد که برای همه اعتمادسازی شده باشد که اتفاقی نمی‌افتد تا فرزندان خود را به مدرسه بفرستند.

وی درباره گمانه‌زنی‌هایی که از زمان احتمالی بروز پیک ششم کرونا صورت می‌گیرد، اظهار کرد: فاصله طبیعی بین پیک‌های کرونا حدودا ۴ تا ۶ هفته است. درصورتی که در این ۶ هفته طلایی واکسیناسیون را تسریع کنیم با توجه به اینکه حداقل ۶۰ درصد مردم هم یک بار به کرونا مبتلا شدند امید داریم پیک ششم مانند پیک‌های قبلی سخت نباشد.

طبرسی با اشاره به عبور از قله پیک پنجم، درباره علت آمار بالای مرگ و میر، ادامه داد: ما همچنان تعداد بیماران بستری در ICU بالایی داریم و تا این تعداد کاهش نیابد مرگ و میر هم کم نمی‌شود.

وی درباره شیوع آنفلوآنزا در فصل سرد سال و همزمانی آن با کووید۱۹، گفت: سال گذشته چون رعایت‌ نکات بهداشتی بیشتر بود و مردم بیشتر ماسک می‌زدند خوشبختانه آنفلوآنزا چندان شایع نشد؛ اما اگر قرار باشد امسال ساده انگاری صورت گیرد و رعایت‌ها کاهش یابد، احتمال شیوع مجدد آنفلوآنزا هم وجود دارد.

او تاکید کرد: هیچ محدودیتی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا پس از تزریق واکسن کرونا وجود ندارد و گروه‌های پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.

طبرسی درباره برگزاری راهپیمایی اربعین، اظهار کرد: افراد حتما باید دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند و در مقصد هم نکات بهداشتی را بسیار جدی بگیرند و در بازگشت هم تست PCR آنها منفی باشد.

شرط واکسیناسیون والدین برای حضور دانش آموز در مدرسه، تخلف است

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش حضور دانش آموزان در مدارس پس از آغاز سال تحصیلی به شرط واکسیناسیون والدین را که از سوی برخی مدیران مدارس به خانواده ها اعلام شده است را مورد تایید ندانست و گفت: در هیچ دستورالعملی چنین شرطی قید نشده است.

محمد محسن‌بیگی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «برخی مدارس واکسیناسیون والدین را به عنوان شرط حضور دانش آموزان در مدرسه پس از آغاز سال تحصیلی اعلام کرده اند، آیا حضور مشروط دانش آموزان، الزامی از سوی آموزش و پرورش است؟» اظهار کرد: خیر، واکسن هنوز برای هیچ گروهی اجباری نشده است؛ همچنین تا کنون جمعیت زیادی تحت پوشش قرار نگرفته‌اند؛ تزریق واکسن فعلاً گروه‌بندی‌شده و توصیه‌ای است.

وی افزود: چنین گزارشاتی از سوی مدارس نداشته‌ایم و در هیچ دستورالعملی هم چنین شرطی قید نشده است.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر مدیران برخی مدارس نیز چنین بحثی را مطرح کرده اند حتماً تخلف بوده و در حال حاضر موضوعیت ندارد گفت: ضمن آنکه بازگشایی فیزیکی مدارس مخصوصاً در مهرماه و در شهرها و مراکز استان‌ها مدنظر نیست و آموزش‌ها به‌صورت مجازی شروع می‌شود و توجیهی ندارد که چنین بحثی از سوی مدیران مدارس مطرح شود.

 “رضایت والدین” شرط تزریق واکسن به محصلان
مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در خصوص اولویت بندی دانش آموزان برای دریافت واکسن کرونا بیان کرد: پیشنهاد ما این بود در مرحله اول، دانش آموزان مدارس استثنایی و در مرحله بعد دانش آموزان پایه دوازدهم و دانش آموزانی که بیماری زمینه‌ای دارند، واکسینه شوند.

“محمدمحسن بیگی” مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگی واکسیناسیون دانش آموزان اظهار داشت: ما از وزارت بهداشت درخواست کرده‌ایم که نسبت به واکسیناسیون دانش آموزان اقدام کنند. همچنین اطلاعات لازم در خصوص تعداد دانش آموزان و مقطع آن‌ها را به وزارت بهداشت اعلام کردیم. اکنون منتظریم که نحوه واکسیناسیون از سوی وزارت بهداشت اعلام شود، ولی فعلا به شکل رسمی چیزی را به ما اعلام نکرده است.

وی درخصوص اولویت دانش آموزان برای دریافت واکسن کرونا بیان کرد: پیشنهاد ما این بود در مرحله اول، دانش آموزان مدارس استثنایی و در مرحله بعد دانش آموزان پایه دوازدهم و دانش آموزانی که بیماری زمینه‌ای دارند، واکسینه شوند.

مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره نوع واکسنی که برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است، گفت: واکسن‌هایی که برای گروه زیر ۱۸ سال استفاده می‌شود واکسن‌های خاصی بوده و جدا از آن واکسن‌هایی است که برای بزرگسالان استفاده می‌شود.

محسن بیگی ادامه داد: روال و قاعده این است که وزارت بهداشت توسط سامانه واکسیناسیونی که در اختیار دارد کار را مدیریت می‌کند. ما کد ملی دانش آموزان را در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهیم و آن‌ها کد را در سامانه تعریف می‌کنند و دانش آموزان از آن طریق احراز هویت می‌شوند. هرکسی که واکسن دریافت کند، نامش در سامانه وزارت بهداشت ثبت می‌شود و سپس مشخصات او قابل رویت است.

وی در پاسخ به این سوال که اکنون دانشگاه‌ها شرط برگزاری کلاس‌های حضوری را تزریق هر دو دز واکسن قرار داده‌اند، آیا این شرط در برگزاری حضوری کلاس‌های مدارس هم وجود دارد؟ گفت: خیر، زیرا فعلا اصل عمل واکسیناسیون در دانش آموزان انجام نشده است، پس این شرط وجود ندارد، مگر اینکه واکسن به میزانی توزیع شود که تقریبا همه دانش آموزان واکسینه شوند تا بتوان این شرط را هم به نوعی لحاظ کرد.

مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در خصوص تعداد دزهای مورد نیاز برای واکسیناسیون دانش آموزان گفت: اگر واکسن دو نوبته باشد به ۳۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم و اگر تک نوبته باشد به ۱۵ میلیون دز واکسن برای دانش آموزان نیاز داریم.

وی با اشاره به جمعیت کل دانش آموزان کشور گفت: تعداد دانش آموزان کل کشور ما از مقطع پیش دبستانی تا پایه دوازدهم حدود ۱۵ میلیون نفر است. قاعدتا وزارت بهداشت روند واکسیناسیون را با دانش آموزان مدارس استثنایی آغاز خواهد کرد که جمعیت آن‌ها نیز حدود ۱۰۰ هزار نفر است.

محسن بیگی توضیح داد: وزارت بهداشت واکسیناسیون دانش آموزان را از سنین بالاتر و گروههای خاص شروع خواهد کرد و قاعدتا واکسیناسیون بلافاصله به گروه سنین پایین نمی‌رسد، بر این اساس شاید لازم باشد مدت طولانی را برای دریافت واکسن منتظر بمانند.

مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا رضایت والدین دانش آموزان برای واکسیناسیون شرط است؟ گفت: حتما همینطور است، زیرا واکسن در کشور به شکل توصیه‌ای و داوطلبانه است، اما خانواده‌ها باید در این زمینه با ما مشارکت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی کشورها بعد از دریافت دز دوم واکسن مجددا درگیر سویه‌های جدید کرونا شدند، در چنین شرایطی و با شیوع احتمالی موج جدید در کشور و درگیری بیشتر کودکان به کرونا، سرنوشت بازگشایی مدارس چه خواهد بود؟ گفت: تجربه‌ای که کشورهای دیگر در مواجه با سویه‌های متعدد داشتند، نشان می‌دهد، هیچ کدام به شکل کامل و همه جانبه به سمت تعطیلی مدارس نرفتند.

محسن بیگی ادامه داد: در کشورهایی که واکسن دریافت می‌کنند توصیه می‌شود کودکان و بزرگسالان همچنان مراقب‌های بهداشتی را داشته باشند. بنابراین اگر واکسن هم بیاید باز هم باید مسائل بهداشت فردی رعایت شود و کنترل‌ها در این زمینه ادامه یابد.

مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: در ادامه اگر شرایط ویژه‌ای اتفاق بیافتد، طبق تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا عمل خواهد شد. اگر قرار باشد تعطیلی مجدد در جایی باشد یا نیاز به اقدامات خاصی باشد با تصمیمات وزارت بهداشت عمل خواهیم کرد. از آنجا که هنوز اصل واکسیناسیون دانش آموزان در کشور رخ نداده، هنوز زود است که بخواهیم دراین مورد اظهارنظر کنیم.

او در خصوص شرایط ابتلا به کرونا در کودکان گفت: بیماری کرونا در کودکان در همه جای دنیا علائم خفیف‌تر و میزان مرگ و میر کمتری هم داشته است. در عین حال هم رفتار این ویروس ثابت نیست و ممکن است جهش‌های بعدی آن علائم شدیدتری درکودکان داشته باشد. بنابراین نمی‌توان قضاوت کلی درباره علائم و خطرات ویروس برای کودکان داشت.

مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در پایان با اشاره به واکسیناسیون فرهنگیان گفت: دز دوم واکسن فرهنگیان تقریبا رو به اتمام است، اما دریافت دز دوم برای افرادی که آسترزنکا دریافت کردند با توجه به نوبت دو ماهه این واکسن با فاصله بیشتری تزریق خواهد شد. تا کنون بیش از ۷۰ درصد تزریق دز دوم در استان‌های مختلف انجام شده است، البته در برخی استان‌ها بیش از ۹۰ درصد، واکسیناسیون دز دوم را انجام داده‌اند.

ممکن است شما هم بپسندید
پاسخ دهید

ایمیل شما منتشر نمیشود