مجوز مصرف اضطراری واکسن ایرانی - استرالیایی
۶ میلیون دُز واکسن کرونا وارد کشور شد

بیست‌وچهارمین محموله واکسن کرونا تهیه‌شده از سوی جمعیت هلال‌احمر حاوی ۶ میلیون دُز واکسن، روز یکشنبه هجدهم مهرماه در فرودگاه امام خمینی (ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد.

رئیس جمعیت هلال احمر از ورود ۱۸ میلیون دُز واکسن به کشور در قالب سه محموله طی هفته جاری توسط این جمعیت خبر داد و گفت: با مدیریت معاون اول رئیس جمهوری و همکاری و همراهی وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و گمرگ برای اولین بار در کشور ۱۸ میلیون دُز واکسن از نوع سینوفارم در یک هفته وارد می‌شود که اولین محموله ۶ میلیونی از این ۱۸ میلیون دُز امروز به ایران رسید و تحویل وزارت بهداشت شد.

وی افزود: به طور کلی این جمعیت از اردیبهشت‌ماه تاکنون ۵۸ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن به کشور وارد کرده که با احتساب واردات دو محموله دیگر این میزان به ۷۰ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز می‌رسد.

کریم همتی با اعلام تزریق نزدیک به ۶۳ میلیون دُز واکسن در کشور اظهار کرد: خوشبختانه با تداوم واردات واکسن از سوی هلال احمر به ایران، طبق اعلام وزارت بهداشت تا ۱۷ مهرماه به میزان ۴۴ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۲۳۴ دُز واکسن در نوبت اول و ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۵۵۴ دُز واکسن در نوبت دوم تزریق شده است. براین اساس مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۶۲ میلیون و ۹۷۸ هزار و ۷۸۸ دُز رسیده است.

رئیس جمعیت هلال احمر با ابراز امیدواری نسبت به افزایش مراکز واکسیناسیون هلال احمر تصریح کرد: برای تسریع در واکسیناسیون سراسری و واکسینه‌شدن همه مردم، تعداد مراکز واکسیناسیون را هم به صورت مشترک و هم به صورت مستقل در همه استان‌ها افزایش داده‌ایم، بنابراین علاوه بر ۳۰۷ مرکزی که با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی فعال بود در حال حاضر ۲۹ مرکز مستقل واکسیناسیون هم فعال شده است.

همتی با اعلام برپا بودن تنها یک بیمارستان صحرایی در کشور هم گفت: با توجه به عدم نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی به بیمارستان‌های صحرایی برپاشده در کشور و کاهش میزان مراجعه بیماران، به جز بیمارستان صحرایی استان تهران که در شهرستان بهارستان همچنان برپا و فعال است، فعالیت سایر بیمارستان‌های صحرایی در استان‌ها به پایان رسیده است.

وی به اقدامات حمایتی هلال احمر برای مقابله با کرونا نیز اشاره کرد و گفت: جمعیت هلال‌احمر از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور اقدامات حمایتی خود را با محوریت فعالیت‌های داوطلبانه و با مشارکت خیرین و داوطلبان آغاز کرده و بسته‌های معیشتی و بهداشتی ویژه خانواده‌های متاثر از کرونا را تامین و در سراسر کشور توزیع کرده است.

رئیس هلال احمر همچنین با بیان اینکه کمبود تامین دستگاه اکسیژن‌ساز برای بیماران به صورت امانی برطرف شده است، افزود: با توسعه بانک‌های امانات تجهیزات پزشکی، تشکیل کمپین اهدای نفس و نیز تامین و تجهیز خانه‌های هلال سراسر کشور به کپسول‌های اکسیژن و دستگاه‌های اکسیژن‌ساز، اکنون بیماران نیازمند می‌توانند برای تامین تجهیزات درمانی به مراکز هلال احمر مراجعه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان جوانان هلال‌احمر نیز از ابتدای شیوع این بیماری با اجرای طرح‌های متنوع از جمله آمران سلامت، ناظران سلامت، خادمان حسینی و … به توصیه بر رعایت پروتکل‌ها و موازین بهداشتی میان مردم پرداخته و در همین راستا امدادگران هم در قالب طرح غربال‌گری کرونا ویژه مسافران ورودی از مبادی مرزی کشور، به کنترل این بیماری در کشور کمک کرده‌اند.

مجوز مصرف اضطراری واکسن ایرانی – استرالیایی کرونا و اثربخشی بیش از ۶۰ درصدی آن

محقق اصلی طرح مطالعاتی واکسن ایرانی_استرالیایی “اسپایکوژن”، آخرین اخبار از روند کارآزمایی بالینی این واکسن را تشریح کرد.

دکتر پیام طبرسی درباره آخرین وضعیت واکسن ایرانی- استرالیایی کرونا (اسپایکوژن)، گفت: تزریقات در فاز سوم کارآزمایی بالینی در ۱۶ هزار و ۸۰۰ داوطلب انجام شده است و منتظر هستیم ببینیم بیماری به چه صورت می‌شود و نتایج نهایی مطالعه چه خواهد شد.

وی افزود: گزارش میانی فاز سوم کارآزمایی بالینی به وزارت بهداشت ارائه شد که بر همان مبنا مجوز مصرف اضطراری واکسن اسپایکوژن صادر شد.

او ادامه داد: فاز حیوانی و فاز اول کارآزمایی بالینی انسانی واکسن اسپایکوژن در استرالیا صورت گرفت و فاز دوم در ایران بر ۴۰۰ نفر انجام شد که نتایج ایمنی‌زایی خوبی داشت و بالای ۸۰ درصد تولید آنتی بادی داشت. همچنین در محیط آزمایشگاهی نیز تا ۸۷ درصد ویروس آلفا یا کرونای انگلیسی را مهار کرده بود که بر همان مبنا مجوز فاز سوم کارآزمایی بالینی را گرفتیم.

طبرسی تاکید کرد: در فاز سوم ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند و بر اساس آنالیز بینابینی صورت گرفته، متوجه شدیم آنهایی که دو هفته از تزریق دُز دومشان گذشته بود، بالای ۶۰ درصد اثربخشی واکسن داشتند. همچنین تمام بررسی‌ها بر گونه دلتای ویروس صورت گرفت که حاکی از اثرگذاری خوب واکسن بر این جهش ویروس است.

او ضمن اشاره به دریافت مجوز مصرف اضطراری واکسن اسپایکوژن و با تاکید بر اینکه کارخانه تولید این واکسن می‌تواند ماهیانه ۳ میلیون دُز واکسن تحویل وزارت بهداشت دهد، ارائه اطلاعات بیشتر پیرامون میزان و نحوه تولید را وابسته به توضیحات رسمی کارخانه دانست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا واکسن اسپایکوژن می‌تواند به عنوان دُز یادآور یا بوستر هم استفاده شود یا خیر؟، گفت: تصور می‌کنیم بتوان از اسپایکوژن به عنوان دُز یادآور استفاده کرد؛ زیرا در مطالعه وقتی به افرادی که پیش‌تر کرونا گرفته بودند، واکسن زدیم دُز آنتی بادی در بدن آنها افزایش یافت و این نشان می‌دهد که کارایی این واکسن به عنوان دُز بوستر امکان پذیر است؛ ضمن آنکه این واکسن عوارض کمی دارد.

وی افزود: کسانی که در مطالعه کارآزمایی بالینی دارونما دریافت کردند نیز پس از گذشت دو ماه از تزریق دُز دوم واکسن آخرین نفر، مشخص می‌شوند و فراخوان داده می‌شوند که یا همین واکسن و یا واکسن دیگری به آنها تزریق شود.

ممکن است شما هم بپسندید
پاسخ دهید

ایمیل شما منتشر نمیشود