جنگ غزه و بازی مرگ و زندگی برای نتانیاهو

شرایط داخلی و خارجی صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که بنا به چند دلیل زمان به ضرر اسرائیل در جریان بوده و ادامه جنگ در غزه این رژیم را وارد باتلاق بزرگتری خواهد کرد.

به گزارش المیادین، در میان چالش‌های داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی و بن‌بست سیاسی پیچیده این رژیم درگیری‌های گسترده در فلسطین اشغالی و تجاوزات اشغالگران در غزه معضل آنها را چند برابر کرده است. یکی از بزرگ‌ترین گرفتاری‌های اسرائیل مربوط به ناتوانی سران آن در کسب هر گونه دستاوردی برای بهبود اوضاع داخلی است.

المیادین افزود، می‌توان گفت که مقامات رژیم صهیونیستی به ویژه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر مستعفی و «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش و «بنی گانتس» وزیر جنگ این رژیم در شرایط بسیار پیچیده و دشواری قرار دارند؛ به این صورت که نه می‌توانند جنگ را متوقف کرده و تسلیم شروط مقاومت شوند و نه قادر به ادامه یک جنگ طولانی مدت هستند و به خوبی می‌دانند ادامه چنین جنگی چالش‌های جدیدی برای آن‌ها به وجود می‌آورد. در حال حاضر بن بست در اسرائیل در چندین سطح آشکار شده که برجسته ترین عوامل این بن‌بست را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

– شعله‌ور شدن کرانه باختری: یکی از بزرگترین دغدغه صهیونیست‌ها در حال حاضر این است که در سایه التهاب اوضاع در کرانه باختری و تظاهرات گسترده فلسطینیان در همبستگی با نوار غزه اوضاع از کنترل خارج و قدرت تشکیلات خودگردان فلسطین که در هماهنگی با اسرائیل است تضعیف شود. شمار زیادی از رسانه‌های صهیونیستی در این باره ابراز نگرانی کرده‌اند و این در حالی است که شورش فلسطینیان در مناطق ۱۹۴۸ شوک جدید به صهیونیست ها وارد کرد.

-سردرگمی صهیونیست‌ها: آشفتگی داخلی در اسرائیل در سایه اتهاماتی که متوجه نتانیاهو است مبنی بر اینکه منافع استراتژیک اسرائیل را فدای منافع شخصی خود می کند، کاملا مشهود است. این آشفتگی به ویژه با توجه به انشعاب بی‌سابقه در جامعه صهیونیستی از نظر سیاسی و ایدئولوژیکی تشدید می‌شود. در همین زمینه «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» اخیراً در اظهاراتی تند نتانیاهو را مورد هجمه قرار داده و با اشاره به اینکه از دست دادن کامل قدرت بازدارندگی و فروپاشی نظام سیاسی در اسرائیل بی‌سابقه است گفت که نتانیاهو موجودیت ما را به خطر می‌اندازد و ما را به هلاکت می‌رساند. در حال حاضر نه یک هدف استراتژیک و نه اهداف مشخصی در اسرائیل وجود دارد و ما باید تعیین کنیم که پایان بازی ما در غزه چگونه خواهد بود؛ این همان چیزی است که نتانیاهو از صحبت درباره آن در کنست سرباز می‌زند.

به نوشته المیادین، «عيران عتصيون» مقام سابق در شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در این زمینه با انتشار توییتی گفت، اسرائیل بنا به دلایل سیاسی شخصی نتانیاهو وارد این جنگ شد و حماس از زمان آغاز جنگ پیروز آن بود و اسرائیل هرگز در این جنگ پیروز نخواهد شد. مطبوعات صهیونیستی نیز مکررا درباره طولانی شدن درگیری‌های غزه اخطار داده و این جنگ را ناشی از اشتباهات استراتژیک مقامات صهیونیست توصیف می‌کنند.

-ترس از رویارویی با حزب‌الله: پیوستن حزب‌الله به این جنگ چیزی است که اسرائیلی‌ها بیش از هر چیزی از آن هراس دارند. آنها به خوبی می‌دانند که در صورت تداوم تجاوزات علیه غزه و شدت گرفتن جنایت‌های اسرائیل علیه فلسطینیان مقاومت هرگز اجازه تفکیک غزه را نخواهد داد و ورود این محور به جنگ غزه دور از انتظار نیست. ترس از این موضوع به وضوح در محافل و رسانه‌های صهیونیستی دیده می‌شود؛ جایی که لیبرمن گفت اگر وضعیت ما در برابر حماس این گونه است شرایطمان مقابل ایران و حزب‌الله چگونه خواهد بود.

-موضع دولت آمریکا: در سایه اختلافاتی که درون حزب دموکرات درباره درگیری‌ها در فلسطین اشغالی وجود دارد شواهد نشان می‌دهد که دولت فعلی آمریکا تمایلی به ادامه درگیری‌ها در غزه نداشته و اولویت‌های دیپلماتیک واشنگتن در جای دیگری متمرکز شده است. هرچند که دولت آمریکا تاکنون از جنایت‌های اشغالگران در فلسطین حمایت کرده اما موافق ادامه این جنگ نیست. همچنین در صورت ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان افکار عمومی آمریکا علیه اسرائیل فوران خواهد کرد.

-خسارت های اقتصادی اسرائیل: خسارتهای ناشی از جنگ غزه بر اقتصاد اسرائیل تنها محدود به خسارت‌های مستقیم نیست بلکه به ضرر های استراتژیک نیز مربوط می‌شود که بازیابی آنها بسیار دشوار است و طبیعتاً در صورت ادامه جنگ این خسارت‌ها به طور پیوسته افزایش خواهد یافت. این در حالی است که صهیونیست‌ها می‌خواهند در آینده فلسطین اشغالی را تبدیل به مرکز سرمایه گذاری‌های گازی کنند. در حالیکه تاسیسات این رژیم به طور پیوسته مورد هدف موشک‌های مقاومت قرار می‌گیرد. همچنین ناکامی گنبد آهنین در رهگیری موشک‌های مقاومت شهرت صنایع نظامی رژیم صهیونیستی را که به دنبال بازاریابی در کشورهای حاشیه خلیج فارس است خدشه‌دار کرده است.

-شگفتی‌های نظامی محور مقاومت: از زمان آغاز این درگیری‌ها مقاومت فلسطین از چندین موشک پیشرفته و هواپیماهای بدون سرنشین رونمایی و تاکید کرد هنوز چیزهای زیادی برای رو کردن دارد. این موشک‌ها نسبت به موشک‌های قبلی قدرت تخریب بالاتری دارند و همچنین پیشرفت نظامی مقاومت فلسطین یکی از بزرگترین دغدغه‌های اسرائیل است که مقامات و رسانه‌های این رژیم به آن معترفند.

-افکار عمومی عربی و بین المللی: اسرائیل به عنوان یک رژیم جعلی در تمامی تقابل‌های خود با مقاومت سعی در جلب افکار عمومی بین المللی و توجیه تجاوزات خود به بهانه دفاع از اسرائیلی‌ها در برابر تروریسم داشته است. اما جنایت‌های این رژیم علیه غیرنظامیان در غزه جایی برای حمایت از آن باقی نمی‌گذارد. در حالی که برخی از کشورهای بزرگ و رژیم‌های مستبد عربی در تلاش برای حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند، مردم در سراسر منطقه عربی و نیز کل جهان انزجار خود را نسبت به اشغالگران صهیونیست ابراز می‌کنند.

غزه
نظرات (0)
افزودن نظر