قربانی شدن ۵۷۱ بیمار، شناسایی۳۶ هزار بیمار جدید
لامبدا پشت مرزهای ایران

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۷۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۵ هزار و ۲۸۷ نفر رسید.

از دیروز تا امروز ۵ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۶ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۷۹۹ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۱۴ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۷۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۵ هزار و ۲۸۷ نفر رسید.

تا کنون ۱۷ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۸۳ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۹۱۸ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۵ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۰۱ دُز رسید.

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

خوشبختانه تا کنون ۴ میلیون ۸۴ هزار و ۹۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۷ هزار و ۸۱۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۲۸ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۱۶۱۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

کرونا اولویت کشور

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا با اشاره به وضعیت کرونا در کشور، انتقاداتی را به نحوه مدیریت بیماری وارد دانست و تاکید کرد: مدیریت اپیدمی کرونا به تنهایی از عهده وزارت بهداشت برنمی‌آید. بحث هم فقط شخص وزیر نیست، اگر ۱۰۰ وزیر بهداشت دیگر هم تغییر کند اما ساختار ثابت بماند و تفکرمان درباره مقابله با اپیدمی تغییر نکند، همین روند تکراری را خواهیم داشت.

دکتر حمید سوری درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور، گفت: غیر از قسمت‌های جنوب شرقی، مابقی کشور وضعیت نامناسبی دارد و فراوانی مرگ در خیلی از استان‌ها بالا است.

گسترش بالای “دلتا” در کشور

چرا وضعیت چنین شد؟

وی گفت: گسترش اپیدمی با واریانت دلتا بسیار زیاد است و متاسفانه در بیشتر شهرها تخت‌های بیمارستانی اشغال است و میزان بار اپیدمی قابل توجه است. به نظر می‌رسد عدم توجه کافی به مسئله کرونا علت این اتفاقات است. به نظر من بدون اینکه بخواهیم کسی را مقصر بدانیم یا انگشت اتهام به سمت فرد یا افراد خاصی بگیریم، باید به ضعف‌های بزرگی فکر کنیم که سبب شده است تا اپیدمی به چنین شرایطی برسد.

هنوز “کرونا” جزو اولویت های کشور نیست

تفکر مقابله با اپیدمی عوض نشود، همین روند تکرار می شود

وی افزود: یکی از ضعف‌ها این است که هنوز کرونا جزو اولویت‌های اصلی کشور نیست و به همین دلیل سایر سازمان‌هایی که باید مسئولیت داشته باشند و تمام قد در مقابل اپیدمی به وزارت بهداشت کمک کنند، این اقدام را انجام نمی‌دهند. مدیریت اپیدمی کرونا به تنهایی از عهده وزارت بهداشت برنمی‌آید. بحث هم فقط شخص وزیر نیست، اگر ۱۰۰ وزیر بهداشت دیگر هم تغییر کند اما ساختار ثابت بماند و تفکرمان درباره مقابله با اپیدمی تغییر نکند، همین روند تکراری را خواهیم داشت.

مردم هم بی توجه هستند

سوری ادامه داد: از سوی دیگر بخشی از مردم هم نسبت به شرایط کم‌ توجه هستند. دستورالعمل‌هایی مبنی بر ممنوعیت سفرها تنظیم می‌شود اما باز هم سفرها برقرار است و این یعنی دستورالعمل‌ها تمکین نشده و به اجرا در نمی‌آید. اکثر شهرها قرمز است اما آداب متناسب با شهر قرمز اجرا نمی‌شود و شدت عمل و سرعت عمل در برنامه‌ها ناکافی است.

خطر جدی است

پیش بینی فراوانی بیشتری از ابتلا و مرگ

سوری با تاکید بر اینکه خطر کرونا جدی است، ادامه داد: ممکن است فراوانی بیشتری از ابتلا و مرگ و میر داشته باشیم و لازم است واکنش سریعی در برابر اپیدمی ترتیب دهیم. من نگران وقفه ایجاد شده برای تغییر دولت و کابینه هستم که مبادا تاثیر منفی در کنترل اپیدمی داشته باشد و وضعیت را بدتر کند.

وزیر جدید بهداشت چیدمان مدیریتی خود را با سرعت انجام دهد

وی تاکید کرد: یکی از اولویت‌هایی که هرچه سریع‌تر باید شکل گیرد این است که وزارت بهداشت فرم خاص خود در دولت سیزدهم را به دست آورد و وزیر محترم بهداشت جدید چیدمان مدیریتی خود را با سرعت انجام دهند و بدون وقفه وارد فعالیت‌ها و فرآیندهای مدیریتی شویم. تقارن اپیدمی و تغییر و انتقال دولت اکنون در زمان خوبی اتفاق نمی‌افتد و انتقال دولت در حالی رخ می‌دهد که به بدترین اعداد مرگ و میر کرونا در کشور رسیده‌ایم‌.

از تجربیات مدیریت بیماری در سیستان و بلوچستان استفاده نمی شود؟

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به اقدامات انجام شده جهت مدیریت بیماری در سیستان و بلوچستان و با تاکید بر اینکه برنامه عملیاتی اجرا شده در این استان قابلیت اجرایی شدن در کل کشور را دارد، اظهار کرد: تا به حال کسی از ما نخواسته است تجربیات خود از مدیریت کرونا در استان سیستان و بلوچستان را به سمع و نظرشان برسانیم که بتوان آن را تکرار کرد و تنها یک گزارش به وزیر بهداشت در این زمینه ارائه شد. ما آنجا معجزه‌ای انجام ندادیم و فقط سعی کردیم از ابزارها و تجربیات جهانی و بومی مدیریت کرونا استفاده کنیم و با حضور مستمر در فیلد و پیگیری مسائل استان قدم مهمی برای مدیریت شرایط برداریم که قطعا این برنامه قابل توسعه در سطح کشور است، اما به شرط آنکه بخواهند و متعهد به انجام این خواسته باشند. یکی از نکاتی که از آن غافل هستیم همکاری حداکثری بین بخشی در تمام سطوح است.

جهش “لامبدا” در برخی کشورهای همسایه

آینده ای نگران کننده

وی درباره شرایط کشور در روزهای آتی نیز تصریح کرد: گزارش‌هایی از ترکیه و برخی کشورهای همسایه از جهش لامبدا داریم؛ بنابراین خطرش بیخ گوش ما است و با توجه به اینکه کنترل درستی بر ترددهای ما صورت نمی‌گیرد، هر لحظه ممکن است جهش لامبدا در کشور گزارش شود و روزهای آینده بسیار نگران کننده است. امیدواریم اقدامات لازم هرچه سریع‌تر و جدی‌تر صورت گیرد؛ در غیر این صورت با شیوه‌ای که الان از مدیریت اپیدمی می‌بینیم، وضع ممکن است از این هم بدتر شود. ویروس مرتبا درحال جهش است و چه بسا در آینده جهش‌هایی سخت‌تر از جهش‌های فعلی هم بروز پیدا کند.

اقدامات کنترلی که استمرار ندارند

لزوم تغییر اساسی در اعمال قوانین و مقررات

وی افزود: باید برای هر اتفاقی که ممکن است در ژنتیک ویروس رخ دهد و سبب جهش آن شود، آماده باشیم و سیاست‌هایی اتخاذ کنیم که انقدر پیک‌های متعدد و پشت سر هم نداشته باشیم. بروز پیک‌های متعدد بیانگر آن است که اقدامات کنترلی ما چندان استمرار نداشته است و قدرت بیماری‌زایی ویروس‌های جدید هم درحال افزایش است که احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد و دیگر تضمینی نداریم که واکسیناسیون انبوه بتواند جامعه را نجات دهد؛ بنابراین نیاز است تغییر اساسی در شیوه زندگی و اعمال قوانین و مقررات داشته باشیم.

ضرورت اصلاح فرایندهای بهداشتی و درمانی کرونا

سوری ادامه داد: باید در فرایندهای بهداشتی و درمانی در حوزه کرونا تجدید نظر و اصلاح اساسی صورت دهیم که این موضوع متناسب با شرایط هر استان می‌تواند متفاوت باشد و باید آزادی عمل بیشتری به استان‌ها داده شود تا سیاست‌ها و راهبردهای موثر در استان را انتخاب کنند. یکی از اشکالات مدیریتی نوشتن نسخه‌های مرکزی است آنهم برای این همه تنوع قومیتی و… که طبیعتا کارایی یکسانی در نقاط مختلف نخواهد داشت. یکی از نکات موفق در کنترل کرونا در سیستان و بلوچستان، نوشتن دستورالعمل‌ها و برنامه‌های مدیریتی با حفظ اصالت آنها و متناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن جامعه بود. این اتفاق باید در سایر استان‌ها هم اتفاق بیفتد.

هنوز به قله پیک نرسیدیم و شرایط روز به روز بدتر می شود

وی با اشاره به اینکه کرونا در کشور ما در حال گردش است، بیان کرد: اکثر نقاط کشور آلوده است و این شرایط روز به روز بدتر می‌شود آنهم در شرایطی که هنوز به قله پیک پنجم نرسیدیم. ابتلا و بستری کرونا همچنان روند مثبت دارند و در کل کشور روند رو به افزایش است‌.

این اپیدمیولوژیست درباره تزریق دُز یادآور واکسن کرونا نیز گفت: فکر نمی‌کنم الان زمان این کار باشد چون تحقیقاتی هم که صورت گرفته است تزریق واکسن بعد از ۸ ماه از گذشت تزریق اولیه واکسن را توصیه می‌کند و ما هنوز در جامعه به این عدد نرسیدیم. در مورد کادر درمان هم منظور فقط تزریق دُز یادآور به خط اول کادر درمان در مبارزه با بیماری است و دلیلی ندارد کارمند بیمارستان و مراکز ستادی و… دُز سوم را دریافت کنند.

کرونا
نظرات (0)
افزودن نظر