مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به موضوع ممانعت تحویل مدارک تحصیلی دانش آموزان به مادرانشان واکنش نشان داد و گفت که هیچ ممنوعیتی برای گرفتن کارنامه توسط مادر نداریم و همواره اعلام کردهایم «اولیای دانش آموز» می توانند در این زمینه اقدام کنند.
محمدحسین کفراشی، در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر ممانعت تحویل مدارک تحصیلی دانش آموزان به مادرانشان اظهار کرد: هیچ ممنوعیتی برای گرفتن کارنامه توسط مادر نداریم و همواره اعلام کرده ایم «اولیای دانش آموز» که شامل پدر و مادر و همچنین قیم قانونی می توانند مدارک تحصیلی اعم از کارنامه و پرونده تحصیلی دانش آموز را دریافت کنند.
وی افزود: در صورتی پدر یا مادر نمی توانند مدارک تحصیلی را از مدرسه بگیرند که جدا شده باشند و دادگاه حضانت را به یک نفر از آنها داده باشد. به عنوان مثال ممکن است از لحاظ قانونی پدر حضانت را گرفته باشد و به مدرسه اعلام کند که پرونده و مدارک را فقط به خودم بدهید. اگر پدر و مادر با هم زندگی می کنند و اختلافی با یکدیگر ندارند، منعی تا کنون وجود نداشته و ندارد.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در 70 درصد موارد، مادران امور آموزشی بچه ها را چه در دوره ابتدایی و چه متوسطه پیگیری می کنند گفت: مادران ما عضو انجمن اولیاء و مربیان هستند و در تصمیم گیریهای مدرسه مشارکت می کنند. اگر موردی اتفاق افتاده در سامانه شکایات ثبت کنند، ما پیگیری و برخورد میکنیم.
درست در شرایطی که تا اول مهر زمانی باقی نمانده است و ثبتنام دانشآموزان تمام شده و هیچ بحثی درباره کارنامه دادن نیست، موضوع ممنوعیت کارنامه دادن به مادران جنجالساز شده است اما ماجرا چیست؟
درست در شرایطی که تا اول مهر زمانی باقی نمانده است و ثبتنام دانشآموزان تمام شده و هیچ بحثی درباره کارنامه دادن نیست، موضوع ممنوعیت کارنامه دادن به مادران جنجالساز شده است!
یک روزنامه مدعی شده که به تازگی وزارت آموزش و پرورش بخشنامهای صادر کرده است که کارنامه دانشآموزان به مادران داده نشود؛ این موضوع با گلایه مادرانی که در این سالها همه بار اجرایی تحصیل فرزندشان را به عهده دارند، مواجه شده است.
مادر یک دانشآموز کلاس دوم دبستان به خبرنگار فارس میگوید:«از زمانی که بنده یادم میآید، مادرها پیگیر ثبتنام بچه ها بودند و من اصلا یادم نمی آید که کارنامه یا مدارک تحصیلیمان را به مادرم ندهند اما حالا چه اتفاقی افتاده است که چنین بخشنامهای صادر شده است؟!».
این مادر درست میگوید؛ با توجه به اینکه پدر خانواده مشغله کاری دارد، اصولا این مادرها هستند که پیگیر امور اجرایی تحصیلی فرزندان هستند؛ البته پدرها هم در شرایط مختلف حضور داشتند اما در مجموع حضور مادران بیشتر بوده است.
برای اینکه ببینیم چنین چیزی صحت دارد یا خیر؟ اولین اتفاق این است که اصلا آموزش و پرورش اخیرا بخشنامه ای صادر کرده است؟
محمدحسین کفراشی مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش در این خصوص گفت: به هیچ وجه چنین قانون و بخشنامهای وجود ندارد و پدر یا مادر هر دو به عنوان، ولی دانش آموز در امور آموزشی و پرورشی فرزند خود مشارکت داشته باشد؛ تنها در صورتی ممنوعیت مشارکت در امور پرورشی و تربیتی دانش آموز اعمال میشود که پدر یا مادر با هم اختلاف داشته یا جدا شده باشند و حضانت فرزند به یکی از اولیای دانش آموز یا مادر یا پدر برسد که در این صورت هم صرفا ممنوعیت برای مادر وجود ندارد.
این موضوع را از علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش هم سؤال کردیم؛ کمرئی به خبرنگار فارس گفت: کارنامه داخلی دانشآموزان که حتی به خود آنها هم داده میشود؛ اینکه مسؤولان مدرسه از اولیای دانشآموزان میخواهند که به مدرسه بیایند تا کارنامه بگیرند، برای این است که اولیای در جریان امور دانشآموز باشند و با خانواده بعضا در صورت نیاز گفتوگو کند.
وی افزود: حتی ما به زودی کارنامه ها را روی سایت قرار می دهیم که بر همین اساس والدین و هر کدام از اعضای خانواده که یوزر و پسورد را داشته باشند، می توانند مطلع شوند.
در خصوص مدرک تحصیلی دیپلم هم و اینکه آیا بخشنامه جدیدی منتشر شده است، به سراغ خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی رفتیم؛ ساکی نیز به خبرنگار فارس گفت که این مرکز هیچ بخشنامه ای در این خصوص صادر نکرده است.
با توجه به اینکه اتفاق جدیدی نیفتاده است؛ به سراغ قوانین قبلی رفتیم تا ببینیم تا در قوانین گذشته، تکلیف ارائه مدارک دانشآموزان چگونه تعیین شده است و جالب اینکه در نامهای که در سال 96 توسط رئیس وقت مرکز سنجش آموزش و پرورش ارسال شده است، این موضوع یافت شد.
به تازگی آیین نامه جدید اجرایی مدارس توسط شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است و قرار است به صورت آزمایشی در سطح کشور اجرا شود. بر همین اساس به سراغ محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش رفتیم. امانی طهرانی به خبرنگار فارس گفت: موضوع ارائه کارنامه دانش آموزان از همان موضوعاتی است که در آیین نامه اجرایی جدید حل کردیم. ما برای پدر و مادر در این امور هیچ تفاوتی قائل نشدیم یعنی مدرسه درباره این جور چیزها یعنی مخاصمات مادر و پدری وارد نمی شود.
وی تصریح کرد: مدرسه نه محلی برای زورگویی والدین به همدیگر و نه محلی است که آنها بخواهند این نوع مسائل را وارد آن کنند.
امانی در پاسخ به این پرسش که «اگر پدری زنگ بزند و بگوید که با همسرم متارکه کردم و پرونده فرزندم را به مادر ندهید، واکنش مدرسه چیست؟»، گفت: ببینید ما دیگر چیزی به نام پرونده فیزیکی دانشآموز نداریم بلکه پرونده الکترونیکی است. پدر و مادر هر کدامشان می توانند در مدرسه فعلی یا مدرسه جدید، دانش آموز را ثبت نام کنند مگر در موضوعی دستور قضایی باشد.
وی افزود: قرار نیست مدرسه وارد امور اینچنینی شود؛ مدرسه محل دعوای زن و شوهری نیست.
به گزارش فارس، به نظر می رسد که دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش پاسخ داده است. بر همین اساس، مشکلی در ارائه کارنامه دانشآموز نیست مگر حکم قضایی باشد.