آغاز کلاس‌ها از ۲۷ شهریور
دانشجویان علاقمند به بازگشایی حضوری دانشگاه ها هستند

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم اعلام کرد: براساس نتایج پژوهشی با مشارکت ۱۹ هزار دانشجو، ۵۰ درصد دانشجویان علاقمند به بازگشایی حضوری دانشگاه ها هستند.

دکتر مجید صفاری نیا  درباره وبینار بازگشایی دانشگاه‌ها در پاندمی کرونا ۱۴۰۰ گفت: این وبینار با حضور جمعی از متخصصان از رشته‌های مختلف و به ویژه پزشکان در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.

وی با اشاره به مباحثی که در این وبینار مطرح شد، ادامه داد: در این وبینار در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها و تجربه‌های کشورهای دیگر در این خصوص بحث و بررسی شد، همچنین نتایج پژوهشی هم که توسط دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان و اداره مددکاری وزارت بهداشت با مشارکت ۱۹ هزار دانشجو انجام گرفته بود، مطرح شد.

۹۷ درصد دانشجویان در برابر کرونا رفتارهای پیشگیری را به طور کامل و نسبتاً کامل اجرا می‌کنند

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم افزود: بر اساس نتایج این پژوهش از تعداد ۱۹ هزار دانشجوی شرکت کننده، حدود ۹۷ درصد اعلام کردند که در برابر کرونا رفتارهای پیشگیری را به طور کامل و نسبتاً کامل اجرا می‌کنند.

دانشجویان فنی نسبت به دانشجویان علوم انسانی علاقمندی بیشتری به بازگشایی دانشگاه‌ها دارند

دکتر صفاری نیا ادامه داد: همچنین ۵۰ درصد این دانشجویان اعلام کردند که علاقمند به بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها هستند و این علاقه مندی در رشته‌های فنی و مهندسی بیشتر و در رشته‌های علوم انسانی کم‌تر بود.

یک سوم دانشجویان یک فوتی بر اثر بیماری کرونا داشتند

وی یاد آور شد: تقریباً یک سوم دانشجویان اعلام کردند یک عضو خانواده دور و یا نزدیک و یا یکی از دوستانشان به دلیل کرونا فوت کرده‌اند بنابراین باید مراکز مشاوره دانشگاهی آمادگی کامل برای مقابله با سوگ در بازگشایی دانشگاه‌ها داشته باشند.

۲۵ درصد دانشجویان علاقمند هستند در شرایط کرونا در خوابگاه حضور یابند

وی درباره اینکه آیا در خصوص غربالگری دانشجویان به ویژه دانشجویان خوابگاهی نیز مباحثی مطرح شد یا خیر، گفت: درباره غربالگری دانشجویان نیز صحبت شد، ۲۵ درصد دانشجویان علاقمند هستند در شرایط کرونا در خوابگاه‌ها حضور داشته باشند و برخی دیگر نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی را سخت می‌دانستند. بخصوص از شرایط قرنطینه ورودی ناراضی بودند.

دکتر صفاری نیا تاکید کرد: ولی اجماع بر این بود که با توجه به سرعت واکسیناسیون، بعد از اینکه یک بخش زیادی از جمعیت کشور و آموزش عالی دو دوز واکسن را دریافت کردند، می‌توانند با رعایت پروتکل‌ها و حفظ موارد ایمنی در دانشگاه‌ها حضور یابند.

بازگشایی دانشگاه‌ها بعد از واکسینه شدن ۶۵ درصد جامعه

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم خاطرنشان کرد: نگاه علمی به موضوع بازگشایی دانشگاه‌ها این است که بعد از اینکه ۶۵ درصد جامعه واکسینه شدند، دانشگاه‌ها به صورت حضوری بازشوند.

علاقمندی بیشتر خانواده‌های دارای فرزند پسر به بازگشایی دانشگاه‌ها

صفاری نیا ادامه داد: گزارش‌ها نشان می‌دهد که دانشجویان نسبت به دانش آموزان علاقمندی بیشتری به بازگشایی دانشگاه‌ها دارند. همچنین خانواده‌هایی که دارای فرزند پسر هستند نسبت به خانواده‌هایی که دارای فرزند دختر هستند، علاقمندی بیشتری به باز گشایی دانشگاه‌ها دارند.

ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی با تغییرات دقیق‌تر به دانشگاه‌ها

وی درباره ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی به دانشگا ه ها برای سال تحصیلی جدید نیز گفت: پروتکل‌های بهداشتی با تغییرات دقیق‌تر به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است همچنین سیاست‌های مراکز بهداشت و درمان و مشاوره دانشجویی نیز به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و ما در حوزه مراکز مشاوره و بهداشت و درمان دانشگاه‌ها برای بازگشایی تدریجی و یا ترکیبی دانشگاه آماده هستیم.

صفاری نیا افزود: البته این بازگشایی نباید به صورت یک دفعه‌ای باشد بلکه باید به صورت تدریجی و بعد از واکسیناسیون دانشجویان با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی صورت گیرد.

نباید در بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس تعجیل شود

وی یاد آور شد: البته در این سمپوزیوم تاکید بر این بود که نباید در بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس تعجیل کنیم، چون این بیماری ناشناخته بوده و ممکن است شکل عوض کرده و جهش‌های مختلفی داشته باشد. و ممکن است از گونه‌ای به گونه‌ای دیگر تبدیل شود و ما باید نهایت ملاحظه کاری را داشته باشیم و با یک ملاحظه علمی به سمت بازگشایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی حرکت کنیم.

تاخیر در آغاز کلاس ورودی‌های جدید کارشناسی ارشد

معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس اعلام کرد: علی‌رغم تاخیر در انتخاب واحد دانشجویان این دانشگاه، کلاس‌ها از ۲۷ شهریور ماه آغاز خواهد شد.

دکتر محمدرضا کلباسی اظهار کرد: همانطور که از قبل اعلام شده بود، کلاس‌های دانشگاه تربیت مدرس از تاریخ ۲۷ شهریور به صورت مجازی آغاز خواهد شد.

وی در رابطه با دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه ادامه داد: از آنجا که قرار است سازمان سنجش اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی ارشد را در مهر ماه اعلام کند، ممکن است کلاس‌های دانشجویان جدیدالورود در اواخر مهر یا اوایل آبان ماه تشکیل شود . ولی کلاس‌های دانشجویان جدیدالورود دکتری و دانشجویان قبلی دانشگاه تربیت مدرس ار تاریخ ۲۷ شهریور آغاز خواهد شد .

بر این اساس،‌ معاونت آموزشی دانشگاه تربیت مدرس اعلام کرد: زمان انتخاب واحد دانشجویان این دانشگاه برای نیمسال اول، که از ۲۳ شهریور آغاز شده، تا ۲۸ شهریور ماه ادامه خواهد یافت.

کلاس‌های نیمسال اول سال تحصیلی جدید نیز از تاریخ ۲۷ شهریور آغاز می‌شود و در تاریخ ۱۶ دی ماه پایان می‌یابد.

بنا بر اعلام قبلی دانشگاه تربیت مدرس، دانشجویان در تاریخ ۱۱ و ۱۲ مهر ماه می‌توانند نسبت به حذف و تعویض دروس خود اقدام کنند. همچنین، امتحانات دروس مدرسی دانشجویان این دانشگاه در تاریخ ۱۸ الی ۲۳ دی ماه و امتحانات دروس تخصصی ۲۵ الی ۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

بنا بر اعلام دکتر سید مسعود موسوی شفائی مدیر آموزشی دانشگاه تربیت مدرس، با توجه به اینکه نتایج آزمون کارشناسی ارشد اواخر مهر ماه اعلام خواهد شد، ثبت‌نام نودانشجویان این دانشگاه در آبان ماه به صورت مجازی آغاز می‌شود.

دکتر موسوی شفائی افزود: به طور کلی با این درصد واکسیناسیون امکان بازگشایی در اول مهر بعید به نظر می‌رسد. زیرا قرار بود دانشجویان شهرستان‌ها که لیست اسامی آنها به وزارت علوم ارائه شده در محل سکونت خودشان واکسینه شوند اما این موضوع تاکنون انجام نشده است. علاوه بر این، با توجه به زمان‌بندی تزریق دوز اول و دوم واکسن، ایمنی افراد در برابر کووید-۱۹ در آبان ماه ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: در کل کیفیت آموزش مجازی رو به ارتقاء است؛ به حدی که تصمیم کلی این است که اگر شرایط عادی برقرار شد، آموزش ترکیبی همچنان حفظ شود و این آموزش می‌تواند در کنار آموزش حضوری مثبت باشد. در مجموع تحقیق ما میزان رضایت نسبی را نشان می‌داد ولی واقعیت این است که دانشجویان ما همه به عنوان دانشجوی حضوری پذیرفته شدند و در شرایط کرونا بالاجبار به دانشجویان الکترونیکی تبدیل شدند که این موضوع این رضایت کامل را ایجاد نمی‌کند.

دانشگاه
نظرات (0)
افزودن نظر