پدر دختر سه ساله افغانستانی که در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته شد، میگوید که عذرخواهی کافی نیست و واشنگتن باید قاتلان دخترش را مجازات کند.
به نوشته روزنامه انگلیسی «مورنینگ استار» «ملیکا احمدی» یکی از 10 نفر از اعضای خانواده «عمال احمدی» بود که بر اثر اصابت موشک آمریکا به خودرویی در 29 آگوست جان خود را از دست داد. راننده خودروی مذکور، «زمری احمدی» نام داشت که به عنوان یک مهندس برق برای شرکت امدادی آمریکایی تغذیه و آموزش بینالمللی مستقر در کالیفرنیای آمریکا فعالیت میکرد و مدیر شرکت مذکور در خصوص کشته شدن وی تصریح کرد: «ما هیچ ارتباطی با داعش یا تروریسم نداریم.»
به نوشته این روزنامه، ایالات متحده ابتدا ادعا کرد که قصد حمله به داعش را داشت، اما پدر این دختر با رد سخنان مقامهای آمریکایی گفت: «صرف بیان تاسف برای ما کافی نیست. ایالات متحده باید شخصی که این کار را کرده ، پیدا کند »
وی گفت: «مقامهای آمریکایی با هیچ یک از اعضای خانواده وی صحبت نکردهاند و اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین میتوانند ببینند که کودکان بی گناهی نزدیک ماشین و داخل ماشین وجود دارد. هر کس این کار را کرد باید مجازات شود. این درست نیست.»
خانواده احمدی همچنین از ایالات متحده میخواهند تا در یافتن مکان امن در خارج از افغانستان به آنها کمک کند.
اگرچه ژنرال «مک کنزی» فرمانده تروریستهای سنتکام گفت که ایالات متحده به دنبال پرداخت غرامت به بستگان قربانیان است، اما روزنامه چینی «گلوبال تایمز» نیز در این زمینه نوشت، آنچه واقعاً مورد نیاز است مسئولیت کیفری این ماجراست.
این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: «این یک اقدام تروریستی جدی دولتی بود و جنایت جنگی محسوب میشود.»
بر اساس تحقیقات روزنامه «نیویورک تایمز» که ۱۰ سپتامبر منتشر شد، آنچه که آمریکا تصور میکرد یک مکان مشکوک است، دفتر یک موسسه خیریه غذایی بود، جایی که احمدی ۱۴ سال در آنجا کار کرده بود. کیسهها و ظروف مشکوکی که آمریکا مدعی بود در تویوتای سفید او گذاشته شده، قابهای لپ تاپ و ظروف آب بود که او به خانه میآورد. احمدی حتی برای مهاجرت به آمریکا درخواست روادید کرده بود. اما شخصی دستور داد و یک تیر موشک هلفایر او، اتومبیلش و هفت کودکی را که به استقبال او آمده بودند از روی زمین محو کند.
مصاحبهها و کلیپهای ویدئویی جمعآوری شده نیویورکتایمز نشان داده که حمله پهپادی منجر به کشته شدن امدادگری شد که هیچگونه وابستگی و ارتباطی با داعش که مسئولیت حمله به اطراف فرودگاه کابل را برعهده گرفت و در آن 13 نظامی آمریکایی نیز کشته شدند، نداشت.
بعد از اعتراف «کنث مککنزی» فرمانده تروریستهای سنتکام به کشتار غیرنظامیان ،«لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده هم در بیانیهای بابت حمله پهپادی آمریکا در کابل به تاریخ ۲۹ اوت (هفتم شهریور) عذرخواهی کرد. وی اذعان کرد که تحقیقات درباره این حادثه به این نتیجه رسید که این حمله منجر به کشته شدن 10 نفر از جمله هفت کودک شد.
وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: «ما عذرخواهی و تلاش میکنیم از این اشتباه وحشتناک درس بگیریم. به همین منظور، دستور دادهام تحقیقاتی که به تازگی توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده تکمیل شد به طور کامل بررسی شود.»