ایران، بیشترین آمار فوتی‌ها در جهان
۱۶ شهرستان همچنان در وضعیت قرمز کرونا

بر اساس آخرین رنگ‌بندی منتشر شده از شهرهای کشور از شنبه ۱۰ مهر ماه، ۱۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۹۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۷۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار خواهند گرفت.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی منتشر شده از شهرهای کشور از شنبه ۱۰ مهر ماه، ۱۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۹۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۷۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار خواهند گرفت.

با عبور همه‌ی استان‌های کشور از قله خیز پنجم کرونا، تعداد شهرستان‌های قرمز از ۲۹ شهر به ۱۶ شهر کاهش یافت.

شهرستان‌هایی که کماکان در وضعیت قرمز هستند شامل موارد زیر هستند:

ارومیه، اشنویه، بوکان، سردشت، مهاباد (آذربایجان غربی)، بانه، سقز، سنندج، کامیاران، مریوان (کردستان)، پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب، کرمانشاه، گیلانغرب، هرسین (کرمانشاه)

مردم در شهرهای آبی، زرد و نارنجی حتی پس از دریافت واکسن می‌بایست کماکان مراقبت‌های بهداشتی را رعایت کنند. عادی‌انگاری می‌تواند به موج جدید بیماری منجر شود.

دومین محموله ۶ میلیون دُزی واکسن کرونا برای سنین زیر ۱۷ سال وارد کشور شد

بیست‌وسومین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی جمعیت هلال احمر حاوی ۶ میلیون دُز واکسن، امروز پنجشنبه؛ هشتم مهرماه در فرودگاه امام خمینی به وزارت بهداشت تحویل داده شد.

اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا با چه کسانی است؟

در هیچ کشوری واکسیناسیون همگانی علیه بیماری آنفلوآنزا توصیه نمی‌شود، بلکه تنها گروه‌های در معرض خطر این واکسن را تزریق می‌کنند.

باید توجه کرد که واکسیناسیون همگانی علیه بیماری آنفلوآنزا در هیچ یک از کشورهای دنیا توصیه نمی‌شود، ‌ بلکه توصیه می‌شود که گروه‌های در معرض خطر علیه این بیماری واکسینه شوند.

بر این اساس گفته می‌شود که اگرچه بیماری آنفلوآنزا در افراد پرخطر می‌تواند کشنده باشد، اما در سایر افراد معمولا به عوارض جدی منجر نمی‌شود.

بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، ‌چند گروه در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا قرار دارند که این گروه‌ها شامل افراد با سن بالای ۶۰ سال، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و زنان باردار است.

در عین حال باید توجه کرد که واکسن آنفلوآنزا در مواردی مانند پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹، پیشگیری از سرماخوردگی و پیشگیری کاملا قطعی در آنفلوآنزای قطعی کارایی ندارد.

۸۸۰۷ فوتی و ۴۸۸ هزار ابتلای جدید/ شش میلیارد و ۱۹۵ میلیون دز واکسن تزریق شده است

طبق آخرین آمارهای جهانی ابتلاء به ویروس کرونا، طی ۲۴ ساعت گذشته با افزایش ۴۸۸ هزار و ۴۸۰ نفری تعداد مبتلایان به این ویروس تاکنون به ۲۳۴ میلیون و ۳۳ هزار و ۶۷۲ نفر رسیده است.

فوتی‌های ناشی از کرونا در جهان با رشد ۸ هزار و ۸۰۷ نفری در یک روز به تعداد چهار میلیون و ۷۸۷ هزار و ۵۳۶ نفر رسیده است.

آمار بهبود یافتگان نیز به ۲۱۰ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۵۰۶ نفر رسیده است.

آمار مبتلایان ۱۰ کشور اصلی درگیر شیوع کرونا به شرح زیر است؛ اعداد داخل پرانتز تعداد مبتلایان جدید هر کشور است.

۱. آمریکا ۴۴ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۴۹۶ نفر (۱۲۳ هزار و ۲۷۶ نفر)

۲. هند ۳۳ میلیون و ۷۳۸ هزار و ۱۸۸ نفر (۲۳ هزار و ۱۳۹ نفر)

۳. برزیل ۲۱ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۵۴۶ نفر (۱۷ هزار و ۷۵۶ نفر)

۴. بریتانیا هفت میلیون و ۷۷۱ هزار و ۲۹۴ نفر (۳۶ هزار و ۷۲۲ نفر)

۵. روسیه هفت میلیون و ۴۸۷ هزار و ۱۳۸ نفر (۲۲ هزار و ۴۳۰ نفر)

۶. ترکیه هفت میلیون و ۱۲۴ هزار و ۹۶۶ نفر (۲۹ هزار و ۳۸۶ نفر)

۷. فرانسه شش میلیون و ۵۷۲ هزار و ۹۶۲ نفر (۵ هزار و ۸۳۵ نفر)

۸. ایران پنج میلیون و ۵۴۷ هزار و ۹۹۰ نفر (۱۳ هزار و ۲۷۱)

۹. آرژانتین پنج میلیون و ۲۵۵ هزار و ۲۶۱ نفر (یک هزار و ۴۹۶ نفر)

۱۰. اسپانیا چهار میلیون و ۹۵۶ و ۶۹۱ نفر (یک هزار و ۷۶۱ نفر)

آمار ۱۰ کشور اول فوتی‌های ناشی از کرونا به شرح زیر است؛ اعداد داخل پرانتز تعداد فوتی‌های جدید هر کشور است.

۱. آمریکا ۷۱۳ هزار و ۹۵۳ نفر (۲ هزار و ۱۹۰ نفر)

۲. برزیل ۵۹۶ هزار و ۱۶۳ نفر (۶۴۳ نفر)

۳. هند ۴۴۸ هزار و ۰۹۰ نفر (۳۰۹ نفر)

۴. مکزیک ۲۷۶ هزار و ۳۷۶ نفر (۷۰۰ نفر)

۵. روسیه ۲۰۶ هزار و ۳۸۸ نفر (۸۵۷ نفر)

۶. پرو ۲۰۰ هزار و ۶۲۵ نفر (۳۸ نفر)

۷. بریتانیا ۱۹۹ هزار و ۳۱۴ نفر (۱۱۸ نفر)

۸. اندونزی ۱۴۱ هزار و ۵۸۵ نفر (۱۵۰ نفر)

۹. ایتالیا ۱۳۶ هزار و ۲۰۸ نفر (۶۳ نفر)

۱۰. کلمبیا ۱۳۰ هزار و ۴۴۸ نفر (۴۲ نفر)

ایران در این فهرست با ۱۲۰ هزار و ۱۶۰ نفر فوتی و ۲۷۲ جدید یازدهمین کشور با بیشترین آمار فوتی‌های کرونا در جهان است.

همچنین طبق آخرین آمار‌های جهانی در خصوص واکسیناسیون کرونا در جهان تا امروز شش میلیارد و ۱۹۵ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۷۱۳ دوز واکسن کرونا در کشور‌های مختلف تزریق شده است.

بر اساس این آمار، تعداد واکسیناسیون انجام شده در ۱۰ کشور اول با بیشترین دوز تزریقی به شرح زیر است: (اعداد داخل پرانتز درصد واکسیناسیون کرونا به جمعیت کل است)

۱. چین ٢ میلیارد و ۲۰۶ میلیون و ۵۴ هزار نفر (۶۰.۷)

۲. هند ۸۷۳ میلیون ۲۴۴ هزار و ۶۶۱ نفر (۳۸ درصد)

۳. آمریکا ۳۹۱ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۴۷ نفر (۵۷ درصد)

۴. برزیل ۲۳۱ میلیون و ۲۶۱ هزار ۹۶۳ نفر (۴۸ درصد)

۵. ژاپن ۱۶۲ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۳۸۴ نفر (۴۰ درصد)

۶. اندونزی ۱۳۸ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۸۵۵ نفر (۶۱ درصد)

۷. ترکیه ۱۰۸ میلیون و ۷۳۴ هزار و ۱۱۱ نفر (۴۹ درصد)

۸. آلمان ۱۰۷ میلیون و ۱۹۷ هزار و ۹۹۳ نفر (۷۰ درصد)

۹. مکزیک ۹۹ میلیون و ۸۶۸ هزار و ۶۷۱ نفر (۶۴ درصد)

۱۰. فرانسه ۹۴ میلیون و ۴۰۹ هزار و ۶۱۵ نفر (۶۲ درصد)

چرا برخی از افراد در برابر کروناویروس مقاوم‌تر هستند؟

پژوهشگران برزیلی در پروژه جدیدی، به بررسی این موضوع پرداختند که چرا برخی از افراد به صورت طبیعی، مقاومت بیشتری در برابر کروناویروس نشان می‌دهند.

به گزارش وب‌سایت رسمی دانشگاه سائو پائولو، پژوهشگران برزیلی، نخستین گام‌ها را برای درک اینکه چرا برخی از افراد به طور طبیعی در برابر عفونت ناشی از کروناویروس مقاوم هستند، برداشته‌اند.

پژوهشگران در این پروژه، ماده ژنتیکی ۸۶ زوج را ارزیابی کردند که هر دو در معرض کروناویروس قرار داشتند اما تنها یکی از آنها درگیر شده بود. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد گونه‌های ژنتیکی خاصی که بیشتر در افراد مقاوم یافت می‌شوند، با فعال‌سازی کارآمدتر سلول‌های دفاعی موسوم به “سلول‌های کشنده طبیعی”(NKs) در ارتباط هستند.

این سلول‌ها، بخشی از واکنش ایمنی ذاتی هستند و نخستین مانع در برابر ویروس‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا به شمار می‌روند. هنگامی که سلول‌های کشنده طبیعی فعال می‌شوند، می‌توانند سلول‌های آلوده را تشخیص دهند و از بین ببرند تا از پیشروی آنها جلوگیری کنند.

“مایانا زاتز”(Mayana Zatz)، استاد “دانشگاه سائو پائولو” (USP) و از پژوهشگران این پروژه گفت: فرضیه ما این است که انواع ژنومی موجود در بدن یکی از زوجین مستعد بیماری، به تولید مولکول‌هایی منجر می‌شوند که فعالیت سلول‌های کشنده طبیعی را مهار می‌کنند. در هر حال، این فرضیه هنوز تایید نشده است.

پس از اعلام خبر جذب داوطلب برای این پروژه، حدود ۱۰۰۰ زوج اعلام آمادگی کردند که ماجراهای جالبی در مورد ابتلا به کروناویروس داشتند. برای نمونه، مردی که بیش از ۷۰ سال داشت، باید برای درمان پیامدهای کووید-۱۹ در بیمارستان بستری می‌شد اما همسرش که همسن او بود و همچنین مادر همسرش که ۹۸ سال داشت و در خانه آنها زندگی می‌کرد، هیچ نشانه‌ای از ابتلا به کروناویروس نداشتند. یکی دیگر از نمونه‌های عجیب این بود که نتیجه آزمایش یک مرد ۱۰۰ ساله با وجود تماس منظم با همسر ۹۰ ساله‌ مبتلا به کووید-۱۹ خود، منفی شد.

زاتز ادامه داد: تصور ما این بود که مواردی از این دست، به ندرت پیش می‌آیند و به همین دلیل، نتایج این گزارش، ما را شگفت‌زده کرد. ما ۱۰۰ زوج با ویژگی‌های قابل مقایسه از جمله سن و نسبت ژنتیکی را انتخاب کردیم و برای بررسی دقیق، نمونه خون آنها را گرفتیم.

“متیوس ویدیگال”(Mateus Vidigal)، از پژوهشگران این پروژه گفت: نخستین گام، انجام یک آزمایش سرولوژی بود تا افرادی که مبتلا اما بدون نشانه هستند، از نمونه حذف شوند. پس از این آزمایش، تنها ۸۶ زوج باقی ماندند.

در حالی که مردان در اکثریت گروه حساس قرار داشتند، تعداد زنان در گروه مقاوم بیشتر بود. ویدیگال تاکید کرد که این آزمایش، پیش از تشخیص انواع جدید کروناویروس که قابلیت انتقال آنها بیشتر است، انجام شد.

وی افزود: ما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این یافته‌ها در مورد افرادی که در معرض نوع “P.1” کووید-۱۹ قرار می‌گیرند نیز صدق کند.

میراث ژنتیکی

به گفته زاتز، این حقیقت که مقاومت در برابر کروناویروس برخلاف مقاومت نسبت به HIV، یک ویژگی نسبتا متداول است، به یک میراث پیچیده ژنتیکی اشاره دارد که ژن‌های بسیاری در آن دخیل هستند.

وی افزود: این بدان معناست که وقتی ژنوم را برای یافتن موضوع مهمی بررسی می‌کنیم، به یک نمونه بزرگ با بیش از ۲۰ هزار داوطلب نیاز داریم. بنابراین ما تصمیم گرفتیم تا بر دو گروه بزرگ از ژن‌های مرتبط با واکنش ایمنی تمرکز کنیم؛ “مجموعه سازگاری بافتی اصلی”(MHC) و “مجموعه گیرنده لکوسیت”(LRC).

زاتز ادامه داد: برخی از ژن‌های مجموعه سازگاری بافتی اصلی و مجموعه گیرنده لکوسیت، بیش از ۷۰۰۰ چندریختی را در بر دارند. یک نمونه از این چندریختی، گروه‌های متفاوت خون است که چهار گروه متفاوت A, B, AB ,O را شامل می‌شود. برخی از ژن‌های موجود در مجموعه سازگاری بافتی اصلی و مجموعه گیرنده لکوسیت، هزاران نوع دارند.

پژوهشگران برای انجام دادن این کار، با “اریک کاستلی” (Erick Castelli)، پژوهشگر “دانشگاه ایالتی سائوپائولو” (UNESP) همکاری کردند. روش‌های محاسباتی که اخیرا توسط کاستلی ابداع شده‌اند، بررسی ژن‌های مجموعه سازگاری بافتی اصلی و مجموعه گیرنده لکوسیت را ساده‌تر کرد.

کاستلی گفت: تصور کنید که سعی دارید پازلی را تنها با کمک یک مرجع سر هم کنید اما تعداد زیادی از قطعات مشابه را در اختیار دارید. تفاوت میان این قطعات آن قدر ظریف است که نمی‌توان فهمید هر یک باید در کدام قسمت قرار بگیرند. الگوریتم براساس تجزیه و تحلیل هزاران توالی توصیف شده، تصمیم می‌گیرد که هر قطعه را کجا قرار دهد. این روش به ما کمک می‌کند تا از ژنوم با جزئیات نقشه‌برداری کنیم.

پژوهشگران با بررسی‌ مجموعه سازگاری بافتی اصلی دریافتند که به نظر می‌رسد انواع ژن‌های “MICA” و “MICB”، مقاومت در برابر کروناویروس را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به گفته کاستلی، بیان ژن‌ها معمولا زمانی افزایش می‌یابد که سلول‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند.

این موضوع به تولید مولکول‌هایی می‌انجامد که به گیرنده‌های کشنده طبیعی متصل می‌شوند و نشان می‌دهند که مشکلی‌ در سلول‌های مورد نظر وجود دارد.

تجزیه و تحلیل‌های صورت گرفته در مجموعه گیرنده لکوسیت، انواعی را در ژن‌های “LILRB1” و “LILRB2” نشان داد.

کاستلی گفت: بررسی افراد مبتلا، افزایش پنج برابری LILRB1 را نشان داد. به نظر می‌رسد که این موضوع، افزایش بیان گیرنده‌هایی را در پی دارد که عملکرد سلول‌های کشنده طبیعی را مهار می‌کنند.

“ادیشیو کنیا نتو”(Edécio Cunha Neto)، از پژوهشگران این پروژه گفت: فرضیه ما به طور کلی این است که افراد مستعد ابتلا، انواعی از ژن را در بدن خود دارند که به واکنش ضعیف سلول‌های کشنده طبیعی منجر می‌شود؛ در حالی که این واکنش در افراد مقاوم، قوی‌تر است.

برای تایید این فرضیه می‌توان چندین آزمایش را انجام داد. یکی از این آزمایش‌ها قرار دادن “سلول‌های خون محیطی”(Peripheral blood cells) افراد مستعد ابتلا و مقاوم در معرض کروناویروس و مشاهده فعالیت سلول‌های کشنده طبیعی در هر دو گروه است.

وی افزود: حتی اگر داده‌ها تایید شوند، سایر مکانیسم‌های ایمنی ذاتی باید برای تعیین مقاومت نسبت به ویروس، به موازات آنها عمل کنند. یکی از این مکانیسم‌ها یقینا ظرفیت سلول‌های دفاعی برای تولید سریع اینترفرون‌ها است که در دفاع ضد ویروسی، نقش کلیدی دارند.

این پژوهش، در مجله “Frontiers in Immunology” به چاپ رسید.

کرونا
نظرات (0)
افزودن نظر