به گزارش باطن، «آنتونیو گوترش» برای ۵ سال دیگر به عنوان دبیر کل سازمان ملل انتخاب شد. بدین ترتیب دوره دوم دبیر کلی گوترش از روز اول ژانویه ۲۰۲۲ آغاز و تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۶ ادامه خواهد یافت.
گوترش متولد ۳۰ آوریل ۱۹۴۹ در شهر لیسبون پرتغال بوده و از سال ۱۹۷۶ به حزب سوسیالیست پیوست و در مجمع پرتغال انتخاب شد.
از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۳ پیش واز آنکه عضو کمیته جمعیت، مهاجرت و آوارگان شود، عضو شورای پارلمانی اروپا شد. در سال ۱۹۹۲، گوترش دبیر کل حزب سیوسیالیست پرتغال شده و در سال ۱۹۹۵ به عنوان نخست وزیر پرتغال انتخاب شد. در سال ۲۰۰۵، مجمع عمومی سازمان ملل، وی را به عنوان رئیس کمیته عالی سازمان ملل در امور آوارگان انتخاب شد. در دو دورهای که وی در این سمت فعالیت داشت، گوترش اصلاحاتی در ساختار و بودجه این آژانس بودجود آورد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد سه شنبه دو هفته پیش از دبیر کلی مجدد آنتونیو گوترش» برای یک دوره پنج ساله دیگر حمایت کرده بودند.
اعضای شورای امنیت از آنتونیو گوترش برای تصدی این سمت برای بار دوم حمایت کردند. به گفته سفیر استونی در سازمان ملل متحد، اعضای شورای امنیت به ۱۹۳ عضو مجمع عومی سازمان ملل متحد توصیه کردند تا از انتخاب گوترش برای یک دوره پنج ساله دوم حمایت کنند. دوره پنج ساله گوترش ۳۱ دسامبر به پایان میرسد.
مطابق روالی که وجود دارد، دبیر کل سازمان ملل از میان کشورهای عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، فرانسه، چین، روسیه و انگلیس) انتخاب نخواهد شد.
گوترش در دوره نخست تصدی خود با شیوع بیماری کرونا مواجه شد و بارها از نظام توزیع واکسن کرونا انتقاد کرد. دبیر کل سازمان ملل که پیش از این نیز از رویکرد کشورهای ثروتمند در تولید، خرید و توزیع واکسن انتقادات شدیدی مطرح کرده بود و گفته بود: «بنابر این ملی گرایی و انحصارگرایی در واکسن اشتباه است. برای من واضح است که تولید جهانی واکسن باید دوبرابر میزان فعلی شود و برای این هدف ما نیاز به همکاری کشورهای مختلف داریم که ظرفیت تولید واکسن را داشته باشند.»
وی در قبال موضوعاتی، چون تنش زدایی بین یونان و ترکیه گامهایی را برداشته که تا حدی موثر بوده و طرفین جلساتی را با هم برگزار کرده اند.