حمله نظامی در راه است؟!

هدف حمله قرار گرفتن کشتی اسرائیلی در دریای عمان با واکنش کشورهای غربی همراه بوده و به نظر می رسد در این حادثه یک خط مشخص علیه ایران به کار گرفته شده است.

روز پنجشنبه بود که کشتی مرسر استریت متعلق به یک تاجر اسرائیلی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفت که طی آن یک تبعه بریتانیا و یک شهروند رومانی کشته شدند. با گذشت ساعاتی از این اتفاق آمریکا و متحدان نزدیکش بار دیگر به جوسازی علیه ایران پرداختند و با فرافکنی تلاش کردند تا انگشت اتهام به سمت تهران نشانه رود. با افزایش این تهدیدات خبرگزاری شینهوا به نقل از سخنگوی وزارت خارجه ایران نوشت جمهوری اسلامی ایران نسبت به حفاظت از امنیت و منافع ملی خود لحظه‌ای تردید نداشته و هر گونه ماجراجویی احتمالی را بی درنگ و با قوت و جدیت پاسخ خواهد داد.در این راستا خبرگزاری چاینا دیلی نیز به نقل از سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادعای کشورهای غربی علیه ایران را تکذیب کرد.

ساوت چاینا مورنینگ پست نیز نوشت: حمله به کشتی «مرسر استریت» اولین حمله مرگبار به کشتیرانی تجاری در منطقه پس از سالها تنش بر سر توافق هسته ای تضعیف شده بین کشورهای غربی و ایران است. این خبرگزاری نیز با پوشش اظهارات خطیب زاده نوشت که این اولین بار نیست که بریتانیا بدون داشتن مدرک این اتهامات را علیه ایران مطرح می کند. این خبرگزاری همچنین نوشت: خطیب زاده این اظهارات شتابزده، متناقض و غیرموجه را رد و به شدت محکوم کرد.

در اولین واکنش ها نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل نیز روز یکشنبه گفت که ایران با حمله به کشتی مرسر استریت اشتباه بزرگی را مرتکب شد و پاسخ آن را دریافت خواهد کرد. وی همچنین ادعا کرد: شواهد و اطلاعاتی در دست داریم که نشان می‌دهد این حرکت بزدلانه از سوی ایران انجام شده است. ما از جامعه بین‌المللی انتظار داریم به ایران بفهماند که چه اشتباه بزرگی را مرتکب شده است. بنت همچنین بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی مدعی شد که رفتار قلدری ایران نه تنها برای اسرائیل که برای تمام دنیا خطرناک است.

در ادامه وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با همتای آمریکایی خود به طرح ادعاهایی درباره نقش ایران در حادثه حمله به یک نفتکش صهیونیستی پرداخت و خواستار پاسخ بین المللی به آن شد. یائیر لاپید در این راستا با اتهام زنی به ایران خواستار یک پاسخ بین المللی موثر شد.

در همین راستا فرماندهان نیروهای مسلح بریتانیا و اسرائیل روز یکشنبه پس از آنکه لندن ایران را مسئول حمله نفتکش مرسر استریت دانست با یکدیگر گفتگو کردند.

سپس دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس ضمن همراهی با ادعاهایی مقام‌های رژیم صهیونیستی، ایران را پشت حمله ادعایی به کشتی هدف قرار گرفته شده در دریای عمان دانست. راب بدون ارائه مدرکی مدعی شد: ما معتقدیم که این حمله عمدی، هدفمند و نقض آشکار قوانین بین‌المللی توسط ایران بوده است و در حال رایزنی با شرکای بین‌المللی برای پاسخی هماهنگ به این حمله غیرقابل قبول هستیم.

متعاقب اظهارات وزیر خارجه انگلیس وزیر خارجه آمریکا یعنی آنتونی بلینکن نیز با انتشار بیانیه ای ایران را مقصر اصلی این حادثه دانست و مدعی شد: واشنگتن اطمینان دارد که ایران عامل این حمله است. این اقدامات آزادی دریانوردی در این آبراه های حیاتی، کشتیرانی بین المللی و تجاری و زندگی کسانی را که سرنشین این کشتی ها هستند تهدید می کند. بلینکن در بخش دیگری از ادعاهایش گفت اقدام ایران در حمله به کشتی مرسر استریت با «پاسخ جمعی» مواجه خواهد شد. آمریکا در حال همکاری با انگلیس، رومانی و اسرائیل و کشورهای دیگر برای مشخص کردن این پاسخ است.

بلینکن مدعی شد که ایران طی ماه‌های گذشته مجموعه‌ای از اقدامات در حوزه‌های مختلف از جمله در زمینه کشتی‌رانی انجام داده. وی مدعی شد: «ایران کماکان با بی‌مسئولیتی فاحش رفتار می‌کند.»

نخست وزیر انگلیس نیز همگام با مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی و بدون ارائه هیچگونه مستنداتی، ایران را مسئول حمله به یک فروند نفتکش تجاری در دریای عمان معرفی کرد. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در این باره گفت: ایران باید با پیامدهای آنچه انجام داده است روبرو شود .این یک حمله هولناک در حمل و نقل تجاری بود.

به گزارش پایگاه آکسیوس، دیپلمات‌های انگلیسی و اسرائیلی در نظر دارند تا در گام بعدی برای رسیدگی به این حادثه درشورای امنیت سازمان ملل متحد تشکیل جلسه دهند. در همین حال یک دیپلمات انگلیسی در اسرائیل اعلام کرد که لندن هیاتی برای تحقیق درباره این حادثه به منطقه اعزام می کند.

همچنین وزارت امورخارجه رومانی نیز همگام با آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی مدعی دست داشتن ایران در حمله به نفتکش اسرائیلی در دریای عمان شد. وزارت امورخارجه رومانی با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن حمله به مرسر استریت اعلام کرد که سفیر ایران در بخارست را احضار کرده و خواستار توضیح تهران در رابطه با این حادثه شده است.

در ادامه و در پی ادعاهای مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر احتمال دست داشتن ایران در حمله به یک کشتی تجاری اسرائیلی، وزارت امور خارجه انگلیس سفیر کشورمان را احضار کرد.

سپس کاردار بریتانیا در تهران در نبود سفیر این کشور در اعتراض به اتهامات وزیر خارجه کشور متبوعش علیه ایران از سوی رئیس اداره سوم غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد. رئیس اداره سوم غرب اروپای وزارت امور خارجه ایران گفت: این نخستین اتهام شتابزده و بدون دلیل و مدرک بریتانیا علیه جمهوری اسلامی ایران نیست. بلکه این کشور در گذشته نیز در مواردی ایران را متهم به اقداماتی کرده که هرگز ثابت نشده و تاکنون سندی و مدرکی در تایید آنها ارائه نگردیده است.

روسیه: دلیلی برای متهم کردن ایران وجود ندارد

معاون وزیر خارجه روسیه امروز در واکنش به جنجال‌آفرینی بی‌اساس کشورهای غربی علیه تهران تصریح کرد: دلیلی برای متهم کردن ایران در حمله به کِشتی اسراییلی وجود ندارد؛ غربی‌ها تهمت می‌زنند. هیچ پایه و اساسی وجود ندارد که ممکن باشد ایران در حمله به مرسر استریت دست داشته باشد؛ فعلا کشورهای غربی به تهران تهمت می زنند، ولی شواهدی ارائه نکرده اند. ما هیچ پایه و اساسی برای اتهام زنی به ایران نداریم و حقایق و مدارکی دراین راستا وجود ندارد. وقتی حقایق باشند، آن وقت می توان در این زمینه کار کرد.

همچنین میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در توییتی ضمن اشاره به اتهام‌زنی‌های اخیر انگلیس و آمریکا علیه ایران در خصوص حادثه رخ‌داده برای کشتی صهیونیستی، آن‌ها را متناقض خواند. اولیانوف در این خصوص نوشت: متوجه تناقض در بیانیه‌های وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه انگلیس در اول اوت (دهم مرداد) در خصوص حمله به «مرسر استریت» شدید؟ آمریکا: «ما اطمینان داریم ایران این حمله را انجام داده است.» انگلیس محتاط‌تر بود: «به احتمال زیاد (ایران این اقدام را انجام داده است)».

اولیانوف در ادامه این پرسش را مطرح کرد: چه چیزی پشت این مسئله قرار دارد؟

تکذیب ایران و پافشاری آمریکا و اسرائیل برای طرح ادعاهای تکراری

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری ای هفته خود در مورد اتهامات مطرح شده از سوی  رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران در مورد دست داشتن تهران  به حمله به  نفت کش اسراییلی و تلاش این رژیم برای مطرح کردن این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل گفت: موجودیت نامشروع رژیم صهیونسیتی باید دست از این اتهام زنی ها بردارد. این اتهام زنی ها و اظهارات محکوم است و مقامات رژیم صهیونسیتی باید بدانند که با این فرافکنی‌ها، دردی دوا نمی‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در یک موضع گیری دیگر اتهامات بی پایه و اساس وزیر امور خارجه بریتانیا علیه جمهوری اسلامی ایران که با همان سیاق از سوی وزیر خارجه آمریکا نیز تکرار شده و حاوی مطالبی متناقض، اتهامات واهی و تحریک آمیز می باشد را مایه تاسف عمیق دانست و قویا محکوم کرد. وی گفت: این بیانیه‌های هماهنگ شده بخودی خود حاوی فرازهایی متناقض است، بگونه‌ای که ابتدا بدون ارائه هرگونه سند و مدرک به جمهوری اسلامی ایران اتهام می زند و متعاقبا از “احتمال” آن سخن می گوید!  خطیب زاده افزود: ایران به عنوان ضامن امنیت خلیج فارس بیانیه‌های تحریک‌آمیز و به صورت هماهنگ طراحی‌شده از سوی انگلستان و آمریکا را قویا محکوم می‌کند.

وی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران نسبت به حفاظت از امنیت و منافع ملی خود لحظه‌ای تردید نداشته و هر گونه ماجراجویی احتمالی را بی درنگ و با قوت و جدیت پاسخ خواهد داد.

با تکذیب ایران، رژیم صهیونیستی و آمریکا همچنان در تلاش هستند تا نهایت بهره برداری از این حادثه را داشته باشند. آن هم در شرایطی که هنوز یک ماه از اقدام خرابکارانه در یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی ایران واقع در اطراف کرج در روز بیست و سوم ژوئن نمی گذرد. اقدام خرابکارانه ای که نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی به طور تلویحی به نقش این رژیم در این حادثه اشاره کرد. نقش مخرب و جنایت باری که در ماه های قبل تر نیز با اقدام خرابکارانه علیه تأسیسات نطنز و ترور دانشمند هسته ای کشورمان یعنی محسن فخری زاده خود را نشان داد. آن هم در شرایطی که کشورهای غربی علاقه ای برای محکومیت این دست اقدامات علیه ایران ندارند و بی تفاوت از کنار آن عبور می کنند و سکوت را در قبال جنایاتی مانند کودک کشی رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه غزه ترجیح می دهند.

ادعای وال استریت ژورنال: پیام دیگر ایران برای بایدن

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در تحلیلی به بررسی حادثه کشتی اسرائیلی در دریای عمان پرداخته است و ادعا می کند که این اقدام پیام دیگری از سوی ایران برای دولت بایدن است. رسانه های دست راستی آمریکا به همراه رسانه های رژیم صهیونیستی در یک سناریوی هماهنگ در حال القا کردن این ادعای خلاف واقع هستند که احیای برجام و لغو تحریم های ایران، موجب افزایش نفوذ منطقه ای ایران خواهد شد و پول های آزاد شده در این راستا می تواند منافع آمریکا و متحدانش را در منطقه تهدید کند. در همین راستا وال استریت ژورنال به طور مستقیم از دولت بایدن می خواهد که در پیوستن دوباره به برجام تجدیدنظر کرده و به گفتگوهای وین پایان دهد.

در همین حال روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز در مطلبی به توانایی های موشکی و پهپادی ایران اشاره می کند و به نقل از یک کارشناس می نویسد: پهپادهای ایرانی و فناوری پهپادها در حال حاضر یک تهدید بزرگ در حال ظهور هستند. از لبنان تا سوریه و عراق تا خلیج فارس و سپس تا خلیج عمان و یمن، هزاران مایل را در بر می گیرد به گونه ای که کشتی ها و نیروهای ایالات متحده و بسیاری از متحدان و شرکای خود را به طور بالقوه در خطر قرار می دهد.این روزنامه صهیونیستی در ادامه با متهم کردن ایران مدعی شده است که ایران ممکن است اینگونه سیگنال دهد که با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به دریا در حملات مرگبار حمله می کند، در حالی که ادعا می کند پاسخ به حملات اسرائیل در سوریه یا جاهای دیگر است. ایران ممکن است اینگونه سیگنال دهد که با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به دریا در حملات مرگبار حمله می کند، در حالی که ادعا می کند پاسخ به حملات اسرائیل در سوریه یا جاهای دیگر است.

این ارکستر هماهنگ رسانه ای به نوعی پرده از اهداف جریان های ضد برجامی بر می دارد که در حال حاضر وضعیت مذاکرات و آینده آن را مبهم ساخته است. جریان های تندرو و ضدایرانی که با فشار بر دولت بایدن در حال منصرف کردن آمریکا برای بازگشت به توافق هسته ای و یا در حالتی دیگر تغییر این توافق و گنجاندن موضوعاتی چون مسائل منطقه ای و توانایی های موشکی و پهپادی ایران هستند حالا به نوعی نیاز به یک نمایش برای نقض تعهد خود دارند تا بر همین اساس حتی قطعنامه 2231 درباره فعالیت نظامی و تسلیحاتی ایران را نقض کنند. بر همین اساس رسانه های صهیونیستی و تندروی امریکایی به خط شده اند تا حمله ای نظامی را به ایران ترتیب دهند که این مهم در روزهای اینده نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.

نظامی
نظرات (0)
افزودن نظر