عضو شورای وحدت گفت: لاریجانی نامزدی این دوره را قربانی جبران تغییر ریل سیاسی صورت گرفته در مجلس دهم وباز گشت به جریان اصولگرایی خواهد نمود گرچه لاریجانی در این بازگشت سدی محکم ومخالف از جریان اصولگرای انقلابی را درمقابل دارد.
به گزارش پایگاه خبری باطن به نقل از نامه نیوز بعد از سناریوی اصلاح طلبان برای کاندیداتوری ظریف و سیدحسن خمینی به بن بست خورد، گزینه رجوع اصلاحات به لاریجانی دوباره مورد توجه قرار گرفته است، درباره این موضوع با حسین الله کرم عضو شورای وحدت گفتگو کردیم.
مشروح گفتگوی نامه نیوز با حسین الله کرم را در ادامه بخوانید.
* لاریجانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود؟
گرچه آقای لاریجانی یک نامزد بالقوه برای انتخابات۱۴۰۰می باشد ومی توانست مانند گذشته یکی از اضلاع اصلی جریان اصولگرا باشداما به خاطر تغییر ریل سیاسی ایشان در ورود به مجلس دهم وحتی عملکرد ایشان بویژه در تصویب مشهور ۲۰دقیقه ای برجام ، این امکان را ازبین برد. برهمین اساس به نظرمی رسد علیرغم تمایل لایه هایی از حزب کارگزاران وامثال بهزاد نبوی به نامزدی ایشان، لاریجانی بخاطر مخالفت جریان انقلابی و همچنین مقابله قطعی احمدی نژاد برای ورود به انتخابات به شدت محتاط می باشد.
*اگر لاریجانی بیاید نامزد کدام جناح خواهد بود، اصولگرایان، اصلاح طلبان یا هر دو جناح؟
باتوجه به اینکه وضعیت آقای ظریف درپی مصاحبه اخیرش علیه مقاومت وشهیدحاج قاسم سلیمانی که منجر به کاهش ضریب امنیت ملی شد و می تواند نزد شورای نگهبان صلاحیت او را برای نامزدی انتخابات ۱۴۰۰ زیر سوال برد و همچنین اظهار اخیر آقای عباس عبدی از گروه اصلاح طلبان رادیکال که تمایل اصلاح طلبان به نامزد اصولگرای کم خطر، بخوانید علی لاریجانی را مطرح نمود در کنار سابقه برجامی ایشان درمجلس دهم، نگرانی لاریجانی از مخالفت جریان انقلابی واحمدی نژاد را تغییر و به دوقطبی مطلوب اصلاح طلبان تبدیل خواهد نمود ، از اینرو احتمال نامزدی لاریجانی برای انتخابات ۱۴۰۰ باحمایت اصلاح طلبان را به شدت تقویت میکند. البته اینجانب فکر می کنم لاریجانی نامزدی این دوره را قربانی جبران تغییر ریل سیاسی صورت گرفته در مجلس دهم وباز گشت به جریان اصولگرایی خواهد نمود گرچه لاریجانی در این بازگشت سدی محکم ومخالف از جریان اصولگرای انقلابی را درمقابل دارد. لازم به ذکراست در صورت موفقیت جریان انقلابی در انتخابات ۱۴۰۰ شاهد تحولات ساختاری از اصولگرا -اصلاح طلب به ساختار انقلابی -غیر انقلابی خواهیم بود.
*لاریجانی از بدنه اجتماعی چه جناحی رأی می گیرد؟
لاریجانی همواره تلاش نموده خودش را در جریان نخبه گرا تعریف نماید برهمین اساس نیز از حمایت برخی نخبگان مذهبی برخوردار است ،از طرف دیگر مدیریت ایشان درتصویب برجام در مجلس نهم که با واکنش و مخالفت ادامه دار جریان انقلابی و توده گرا قرارگرفت، نشان میدهد اگر رویکرد لاریجانی در استراتژی نگاه به بیرون دنبال شود،باید جامعه هدف را به نیروی اجتماعی طبقه متوسط جریان غربگرا نسبت داد، دراین وضعیت دوقطبی مذاکره – مقاومت یاهمان دیپلماسی – میدان موجب تشویق لاریجانی برای حضور در انتخابات۱۴۰۰ خواهدنمود.