در ماه های پایانی دولت روحانی معاونت ها و وزرای او وعده هایی که در این دولت عملی نشد را بر روی دوش دولتمردان بعدی آوار کرده و برای دولت بعد تعیین تکلیف می کنند.
یک نمونه آن وعده انتخاباتی روحانی مبنی بر انتصاب وزیر زن بود، این وعده هیچ گاه عملی نشد و حال معصومه ابتکار آن را از دولت بعدی مطالبه کرده است.
وعده به کارگیری زنان در ۳۰ درصد سطوح مدیریتی وعدهای بود که حسن روحانی در دوران انتخابات ریاست جمهوری داده بود.
وعدهای که در سال ۹۲ و ۹۶ بارها تکرار شده بود و روحانی قول داده بود که علاوه بر اعطای ۳۰ درصد جایگاههای مدیریتی به بانوان کشور، در کابینه دولت خود یک وزیر زن نیز انتخاب کند.
هرچند که با وجود گذشت ۸ سال از عمر دولت تدبیر و امید، هیچ گاه این وعده عملی نشد. به طوری که روحانی بر خلاف وعدههای خود نه تنها هیچ وزیر زنی را در لیست وزرای خود قرار نداد بلکه هنوز قول خود مبنی بر حضور ۳۰ درصدی زنان در سطوح مدیریتی را نیز عملی نکرده است.
حال به تازگی معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در اظهار نظری در برنامه کلاب هاوس گفته است: هیچ بهانهای برای رئیس جمهور بعدی برای استفاده نکردن از وزیر زن وجود ندارد.
ابتکار در حالی نسبت به انتصاب وزیر زن در دولت بعدی واکنش نشان داده است، که در دو دوره دولت حسن روحانی و با وجود قول بارز روحانی در این خصوص، شاهد عدم تحقق این وعده و خالی بودن صندلیهای وزارت از زنان هستیم.
حتی شهیندخت مولاوردی معاون سابق امور زنان و خانواده روحانی نیز سال ۹۶ گفته بود: در دولت بعدی (دولت دوازدهم) شرایط برای استفاده از وزرای زن به طور کامل فراهم است.
با این وجود به نظر میرسد که دولت بعدی یا همان دولت روحانی شعار انتصاب وزیر زن را تنها را هدف کسب رأی بانوان جامعه سر داد اما با وجود اذعان مدیران خود نسبت به امکان انتخاب وزیر زن، هیچ گاه ارادهای برای محقق کردن این وعده نداشت.
روحانی نه تنها تاکنون به زنان اجازه ورود به منصب وزارت نداده است بلکه حتی وعده انتخاب ۳۰ درصدی مدیران زن را نیز اجرا نکرده است.
به طوری که ابتکار بهمن ماه سال ۹۹ نیز در آئین بزرگداشت مقام زن به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) گفته بود: آقای روحانی وعده و هدف گذاری حضور ۳۰ درصدی زنان در سطوح مدیریتی را داده بود و امیدوارم تا پایان دولت این وعده عملی شود.
حال با شرایط کنونی اظهار نظر معاون امور زنان ریاست جمهوری، مبنی بر لزوم انتصاب وزیر زن در دولت بعدی خلاف اخلاق سیاسی و اخلاق حرفهای است.
جای سوال است که اگر ابتکار انتخاب وزیر زن را ممکن میبیند، چرا در دولت یازدهم و دوازدهم که خود نیز همواره در بدنه دولت وجود داشت، وعده روحانی برای وزارت زنان را پیگیری نکرد و بر لزوم تحقق این شعار انتخاباتی رئیس جمهور تاکید نکرد.
حاجی میرزایی: دولت آینده مباحث فرهنگی تعلیم و تربیت را جدی بگیرد
محسن حاجی میرزایی یکی از وزرای است که عملکرد او در زمان گسترش ویروس کرونا بسیار جای سئوال و بررسی دارد او در مراسم انعقاد تفاهم نامه برای همکاری مشترک میان معاونت امور زنان با وزارت آموزش و پرورش به اهمیت توجه به تعلیم و تربیت و حفظ جایگاه بانوان اشاره و بیان کرد: نیمی از کارکنان آموزش و پرورش را بانوان تشکیل میدهند و اهمیت به جایگاه زنان ضروری است.
او تصریح کرد: امروز که همه در صدد شرکت با شکوه در انتخابات ریاست جمهوری هستند و کاندیدا برنامه هایشان را اعلام میکنند به نظر من باید این نامزدها بگویند که چه فهمی از حوزه فرهنگ دارند و چه کارهایی میخواهند در این زمینه انجام دهند، با نظام یادگیری به عنوان مهمترین ظرفیت آینده سازی چطور میخواهند ارتباط بگیرند.
حاجی میرزایی تاکیدکرد: وقتی از صحبت از نظام یادگیری میشود همه جنسیت اهمیت دارد، اما اهمیت جنس زن به دلایلی متعددی بسیار بالاتر و عمیقتر است چراکه همه میدانیم مدرسه اول خانه است و در این محیط شخصیت افراد شکل میگیرد و افراد خودشان را پیدا میکننذ و ان کس در خانه نقش آفرینی میکند مادر بوده، درست است که این مسئولیت مشترک است، اما مادران بیشتر بار این مسئولیت را بر دوش میگیرند.
وزیر آموزش و پروش بااشاره به اینکه نزدیک ۷۰ درصد معلمان دوره ابتدایی خانم ها هستند و دانش آموزان بیشتر با خانمها ارتباط دارند، گفت: هزار روز اول تربیت کودکان مهم بوده و سهم زنان در این دوره طلایی بیش از مردان است بنابراین فکر میکنم بیشتر سهم در ساختن آینده به زنان اختصاص داده شده است.