مصرف برق 15 درصد افزایش یافت / موج جدید خاموشی در راه است

سخنگوی صنعت برق گفت: شرایط سختی برای تامین برق داریم، لازم است همه مشترکان رعایت کنند و در ساعات اوج مصرف (12تا 18 ) از وسایل پرمصرف استفاده نکنند، کولرهای گازی روی دمای 25 درجه و کولرهای آبی را روی دور کند تنظیم کنند، اطلاع‌رسانی جداول خاموشی هم اعلام می‌شود، تا مردم بتوانند پیش‌بینی لازم را داشته باشند.

مصطفی رجبی‌مشهدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اعلام اینکه بیشترین رقم مصرف برق در سال جاری 60 هزار و 464 مگاوت و مربوط به روز چهارشنبه 26 خرداد ماه است، اظهار داشت: نسبت به سال قبل تقریبا 7.19 درصد رشد اوج مصرف و آنهم قبل از ورود به فصل تابستان را شاهدیم و این در حالی است که اوج مصرف سال قبل روز یکم تیر بود.

وی با بیان اینکه احتمال می‌دهیم امروز نیاز مصرف از 60 هزار مگاوات عبور کند، تاکید کرد:  لازم است مردم به هشدارهای کاهش مصرف توجه کنند تا در تامین برق مشکلی ایجاد نشود.

مصرف برق 15 درصد افزایش یافت

سخنگوی صنعت برق گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون مصرف برق کشور بیش از 15 درصد افزایش پیدا کرده است، در حالی که به طور نرمال هر سال 5 درصد افزایش مصرف داریم اما این میزان امسال سه برابر شده است.

دمای هوا، صنعت و رمزارزها مصرف برق را سه برابر کردند

وی درباره عوامل رشد مصرف در سال جاری بیان داشت: بخشی از افزایش مصرف به گرمای بی‌سابقه هوا برمی‌گردد که حتی نسبت به رکوردهای 50 سال اخیر گرم‌تر است، یعنی نسبت به خرداد سال قبل حداقل 2 درجه افزایش دما را شاهدیم، دلیل دیگر رشد 10 تا 11 درصدی صنعت و بعد به مراکز غیرمجاز رمزارز برمی‌گردد.

کشف 188هزار دستگاه غیرمجاز رمزارز

رجبی‌مشهدی ادامه داد: تاکنون حدود 188 هزار دستگاه غیرمجاز رمزارز کشف کردیم که مصرف معادل این تعداد دستگاه 551 مگاوات است یعنی یک درصد مصرف، سهم رمزارزهایی است که تاکنون کشف شده‌اند،  قطعا  میزان مصرف دستگاه‌های کشف‌نشده بسیار بیشتر از این رقم است، شاید حدود 3 تا 4 درصد رشد مصرف انرژی به رمزارزهای غیرمجاز مرتبط شود.

وی یادآور شد: ما در حال حاضر حدود 54 هزار مگاوات تولید برق داریم و الباقی تا نیاز مصرف کشور را از طریق طرح‌های مدیریت مصرف جبران می‌کنیم.

احتمال قطعی برق چقدر است؟

این مقام مسئول درباره احتمال قطعی‌های برنامه‌ریزی شده گفت: شرایط سختی برای تامین برق داریم، لازم است همه مشترکان رعایت کنند و در ساعات اوج مصرف (12تا18) از وسایل پرمصرف استفاده نکنند، کولرهای گازی روی دمای 25 درجه و کولرهای آبی را روی دور کند، تنظیم کنند، اطلاع‌رسانی جداول خاموشی هم اعلام می‌شود، تا مردم بتوانند پیش‌بینی لازم را داشته باشند، اما در هر حال شرایط به گونه‌ای است که با مشارکت بخش صنعت داشته خاموشی برنامه‌ریزی شده نداشتیم و محدودیت‌ها به حداقل ممکن رسیده است.

معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: براساس پیش بینی در هفته جاری و هفته آینده، میانگین دمای هوا ۱ تا ۱.۵ درجه گرمتر خواهد شد که همین موضوع احتمال افزایش شدید نیاز مصرف برق را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته میانگین دمای کشور در حدود ۳۶ درجه بود این درحالی است که براساس نقشه های هواشناسی، دمای هوا بین ۱ تا ۱.۵ درجه افزایش خواهد یافت که با رسیدن میانگین دمای هوا به ۳۸ درجه در کشور، احتمال آنکه رکورد نیاز مصرف برق به ۶۲ هزار مگاوات افزایش یابد وجود دارد.

موج جدید خاموشی در راه است

هفته گذشته با رسیدن نیاز مصرف به بیش از ۶۰ هزار مگاوات، شاهد شکاف ۶۰۰۰ مگاواتی در تراز بین تولید و مصرف بودیم، که طبق اعلام مسوولان برقی این هفته با توجه به شرایط موجود، احتمال تشدید این شکاف بیشتر شده است.

معاون هماهنگی توزیع توانیر و دبیر ستاد راهبری اوج بار صنعت برق تنها راهکار جلوگیری از بروز قطعی برق در این شرایط را تنظیم و مدیریت درست مصرف عنوان و اظهار کرد : در کشور حدود ۲۴ هزار مگاوات از برق تولیدی کشور به وسایل سرمایشی اختصاص دارد. پیک برق در بازه ساعت های ۱۲ تا ۱۸ رخ می دهد، اگر فرض کنیم که این اوج بار برای سه ماه رخ دهد در حدود ۴۵۰ ساعت در سال اوج مصرف داریم که برای پاسخگویی به این نیاز مصرف باید ۷ تا ۸ هزار مگاوات نیروگاه احداث شود.

وی با تاکید بر این که در همه دنیا، مصارف در این ساعت ها را مدیریت می کنند، خاطرنشان کرد: در ایران نیز همانند سایر نقاط دنیا، مصارف به ساعت هایی غیر از ساعات پیک منتقل می شود. در اوایل خرداد ماه شاهد رشد بیش از ۳۰ درصدی مصرف برق بودیم، بخش کشاورزی به دلیل کمبود بارش ها این دو گروه از ابتدای امسال رشد مصرف زیادی را تجربه کرده اند که در بخش کشاورزی به دلیل کمبود بارش ها شاهد افزایش پمپاژ آب ودرنتیجه بالا رفتن ۱۸ درصدی مصرف برق بودیم و پس از آن نیز بخش صنعت بود که در رده دوم مصرف قرار داشت.

طبق اعلام توانیر، رخشانی مهر در خصوص انتشار جداول خاموشی ها نیز گفت: این جداول احتمالی است، اما در صورت تداوم همکاری مشترکان، خاموشی ها اعمال نخواهد شد. در صورتی که همه هموطنان کولرهای گازی روی عدد ۲۵ درجه تنظیم و از دور کند کولرهای آبی استفاده کنند و استفاده از وسایل پرمصرف برقی را نیز به ساعات خنک روز یا پایانی شب موکول نمایند، می توانیم به طور قطع اطمینان دهیم که شاهد قطعی برق نخواهیم بود.

معاون همانگی توزیع توانیر از همه مشترکان صنعتی و کشاورزی نیز به دلیل همکاری در طرح های مدیریت بار و کاهش مصرف برق تقدیر کرد و گفت: همه این تلاش ها برای پایدار ماندن شبکه و جلوگیری از بروز خاموشی ها صورت می گیرد. در بخش خانگی نیز می توان این جابه جایی بار را با موکول کردن استفاده از وسایل پرمصرف برقی مانند اتو، جارو برقی، ماشین لباسشویی و… به ساعات خنک روز یا پایانی شب انجام داد.

رخشانی مهر همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص میزان ذخایر آب پشت سدهای کشور نیز گفت: ذخیره آب پشت سدها حداقل ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است که این به معنای نصف شدن توان تولید انرژی نیروگاه های برق آبی است. ذخایر آب سد ها را باید برای کشت پاییزه، احتمال تداوم خشکسالی و مصرف آب شرب و… تا حد امکان حفظ کنیم.

ممکن است شما هم بپسندید
پاسخ دهید

ایمیل شما منتشر نمیشود