رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری گفت: اگر قانونگذار مسؤولیت رزمندگان را هم بر عهده بنیاد شهید قرار دهد، باید منابع مالی آن تأمین و به این قشر نیز از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران رسیدگی شود.
نخستین نشست رسانهای سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همزمان با چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس صبح امروز (دوشنبه ۲۹ شهریور ماه) در مجتمع فرهنگی شهید رسولزاده برگزار شد.
در این نشست دیگر معاونان رئیس بنیاد شهید نظیر یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی، عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان، محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی و سایر مدیران و مشاوران بنیاد شهید و امور ایثارگران (به صورت ویدئو کنفرانس) حضور داشتند.
قاضیزاده هاشمی ابتدا با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی از مکتب امام حسین (ع) گزارههای عاشورایی بیان داشت: هفته دفاع مقدس امسال با ایام اربعین حسینی همزمان شده است. الگوی ایثارگری ما، امام حسین (ع) و یاران ایشان هستند که علاوه بر الگو بودن، مصادیقی از مفاهیم ایثار، آزادگی و رنجهای اسارت را در مکتب عاشورایی شاهد هستیم.
وی با تأکید بر اینکه مقام شهیدان انقلاب اسلامی در سایه شخصیت سیدالشهدا (ع) قابل تعریف است، افزود: فرهنگ ایثار و شهادت به یک جریان، مذهب یا گروه خاص اختصاص نداردکه نمونه آن را در دفاع مقدس شاهد بودیم که از تمامی مذاهب و گروهها شهیدانی در جنگ تحمیلی حضور داشتند. بنابراین ایثار مفهومی فراگیر است.
ثبت و ضبط خاطرات والدین شهدا شتاب بیشتری میگیرد
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه راه و مسیر شهادت همچنان باز است، ابراز داشت: حاج قاسم تربیتیافته مکتب امام حسین (ع) است و مسیر مقاومت در سایه فرهنگ شهادت سیدالشهدا (ع) ادامه یافته و خواهد داشت.
وی ادامه داد: بنیاد شهید تلاش میکند خاطرات والدین شهدا را ثبت و ضبط کند. البته متأسفانه بسیاری از والدین شهدا اکنون در میان ما نیستند و ما نتوانستهایم خاطرات آنها را ثبت کنیم. در این راستا در نظر داریم از ظرفیتهای مردمی و فعالیتهای جمعی بهره ببریم.
هویت اصلی بنیاد شهید، هویت فرهنگی ـ اجتماعی است
قاضیزاده هویت اصلی بنیاد شهید را هویت فرهنگی و اجتماعی توصیف کرد و گفت: باید بکوشیم فرهنگ ایثار را در جامعه تبدیل به ارزش کنیم و اگر چنین نشود، گویی هیچ خدمتی نداشتهایم. همچنین مانند گذشته با در نظر گرفتن سازوکاری تلاش میکنم در فضای مجازی پاسخگوی فعالیتهای بنیاد شهید در تمام حوزهها باشم.
وی با اشاره به جامعه هدف بنیاد شهید افزود: ما یک جامعه مقدس را مدیریت میکنیم، همانطور که صدقه بر سادات حرام است، اعتقاد داریم به خاطر تقدس ذاتی جامعه ایثار و شهادت، صدقه هم بر این قشر حرام است.
برنامههای امسال هفته دفاع مقدس نوآورانه خواهد بود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره برنامههای پیشروی سازمان متبوعش درباره هفته دفاع مقدس خاطرنشان کرد: کمیته ایثارگران با مدیریت ادارهکلهای بنیاد در سراسر کشور به اجرای برنامههای هفته دفاع مقدس میپردازند. البته در این فرآیند، در صدد مردمیسازی برنامههای بنیاد در تمام حوزهها هستیم.
وی رویکرد برنامههای امسال هفته دفاع مقدس را توجه به پارامترهایی نظیر نوآوری، خلاقانه و دور از هر گونه تکرار دانست و ادامه داد: سیاستهای بنیاد شهید در هفته دفاع مقدس بر اساس رویکرد حضرت امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب اجرایی میشود. همچنین تلاش میکنیم برنامههای بنیاد شهید، مردمی باشد و در این باره از ظرفیتهای تشکلهای ایثارگری بهرهمند خواهیم شد.
قانونگذار مسؤولیت رزمندگان را به بنیاد شهید محول کند
قاضیزاده در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره جامعه هدف بنیاد شهید اظهار داشت: افراد جامعه هدف در بنیاد شهید که خانواده شهدا هستند، جمعیتی بیش از سه میلیون دارند، اما جامعه ایثارگری ما نزدیک به ۱۲ میلیون نفر است. با این وجود، اگر قانونگذار مسؤولیت رزمندگان را هم بر عهده بنیاد شهید قرار دهد، باید منابع مالی آن تأمین و به این قشر نیز از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران رسیدگی شود.
دادههای مالی بنیاد شهید به زودی در سامانهای بارگذاری میشود
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی ارائه خدمات در بنیاد شهید تنها مبتنی بر درصد جانبازی است، از تغییر این شیوه خبر داد و گفت: در نظر داریم با تغییر معیار، شیوه ارائه خدمات را تغییردهیم. همچنین برای شفافسازی عملکرد بنیاد سامانهای در حال راهاندازی است که دادههای مالی را نیز ارائه خواهدکرد.
اولویت اصلی بنیاد شهید، مردمیسازی است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مردمیسازی برنامههای بنیاد شهید را اولویت اصلی خود خواند و بیان داشت: در این زمینه باید از تخصصهای جامعه ایثارگری در راه خدمت به این قشر و جامعه بهره بگیریم. در شرایط کنونی خدمات به جامعه ایثارگری توسط بیمه دی انجام میشود. چنانچه این بیمه با منابعی که در اختیار دارد، نتواند خدمات مناسبی ارائه دهد، حتماً آن را تغییر خواهیم داد. زیرا هدف ما تکریم جامعه ایثارگری است.
برگزاری نخستین جشنواره «بازی دلها» و نخستین پویش ویلچررانی
در ادامه این نشست، یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران به بیان برنامههای بنیاد در هفته دفاع مقدس پرداخت و گفت: مراسم مهمانی لالهها در ۱۹ هزار گلزار شهید سراسر کشور و همزمان در گلزارهای شهدای ادیان توحیدی، پخش سری دوم مستند شهدای سلامت و ۱۳ قسمت جدید از برنامه «عمود صفر»، اجرای تئاتر خیابانی، نخستین پویش ویلچررانی، دوچرخهسواری و پیادهروی جانبازان، چهارمین کنگره ملی لالههای سفید به منظور گرامیداشت شهدای منا و شهدای حج سال ۱۳۶۶، اجلاسیه پیام آوران ایثار، نواختن زنگ مقاومت در مدارس، رونمایی از ۱۲ عنوان کتاب، همچنین نخستین جشنواره بینالمللی بازیهای رایانهای با عنوان «بازی دلها» از ۳۱ شهریور تا شش مهر ماه جاری برگزار میشود.