وضعیت بازار سرمایه و ارز
خبر لغو تحریم فروش ارز را بالابرد/ هجوم خرسی از بازار ارز به سکه/دلار چه سیگنالی به بورس می‌دهد؟

تعطیلات هفته گذشته، فرصت مناسبی برای کاهشی های بازار ارز بود. معامله گران در معاملات پشت خطی روز سه شنبه توانستند قیمت دلار را به به زیر مرز ۲۸ هزار تومان ببرند و در ادامه هفته نیز تمایل چندانی به خرید نشان ندادند. دیشب در معاملات پشت خطی حتی اسکناس آمریکایی تا محدوده ۲۷ هزار و ۸۵۰ تومانی پایین رفت.

با این وجود، بیشتر تحلیل گران فنی باور دارند،‌ تا زمانی که کمربند دفاعی بازار در دامنه ۲۷ هزار و ۷۰۰ الی ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان شکسته نشود، فروشندگان قوی تری پا به عرصه معاملات نخواهند گذاشت. البته جو بازار در شب گذشته همراهی بیشتری با فروشندگان داشت و ممکن است این مساله در ابتدای روز جاری نیز اثرگذار و منجر به شکست کمربند یاد شده شود.

دیروز بعدازظهر اعلام شد که پایگاه وزارت خزانه داری آمریکا، شماری از شرکت هایی را که پیشتر به دلیل ارتباط با ایران مورد تحریم قرار گرفته بودند را از فهرست تحریم ها خارج کرده است. همین خبر موجب شد که کمی میزان فروش ها در بازار پشت خطی افزایش یابد.

پشت خطی

با وجود افت حدودا ۲ درصدی قیمت دلار در هفته گذشته، برخی از معامله گران اعتقاد دارند که فضای بازار برای ورود فروشندگان میان مدت فراهم نشده است. آن ها اعتقاد دارند در صورتی که در هفته جاری، خبر شروع رسمی مذاکرات هسته ای منتشر نشود، بار دیگر خریداران دست بالاتر را در بازار به دست خواهند آورد.

هم چنین میزان عرضه و رفتار بازارساز در روز جاری بسیار مورد توجه معامله گران خواهند بود. آغاز به کار رییس کل جدید بانک مرکزی موجب شده است که برخی از معامله گران انتظار افزایش عرضه ارز را داشته باشند. در صورتی که چنین اتفاقی رخ ندهد،‌ بخشی از معامله گران به عنوان خریدار به بازار بازخواهند گشت.

افت قیمت دلار در معاملات پشت خطی روز جمعه موجب شده است که هم چنان فضای کاهشی در میان معامله گران قیمت سکه قدرت نمایی کند
از اواخر هفته گذشته فضای بازار ارز و سکه تغییر کرده است. مهم ترین تغییر حذف یک عدم قطعیت از بازار بود. در این دو بازار انتخاب رئیس کل بانک مرکزی یک پرسش بود زیرا فرد انتخابی و مواضع او می تواند بازار ارز و سکه را در این بخش از بلاتکلیفی خارج کند.

در کنار انتخاب رئیس کل بانک مرکزی قیمت طلا نیز یکی دیگری از متغیرهای اثر گذار بر بازار سکه است.چهارشنبه هفته گذشته، سکه امامی تحت فشار دو متغیر حیاتی کاهش اونس طلا و افت قیمت دلار قرار داشت.
بازار سکه امروز در شرایطی کار خود در هفته جاری را آغاز می کند که اهرم کاهشی قیمت طلا بر روی معامله گران وجود ندارد. با این حال، افت قیمت دلار در معاملات پشت خطی روز جمعه موجب شده است که هم چنان فضای کاهشی در میان معامله گران فلز گران بهای داخلی قدرت نمایی کند.

با توجه به این موضوع، دشوار است که سکه امامی در روز شنبه معاملات خود را بالای مرز ۱۲ میلیون تومانی آغاز کند. سکه در صورتی وارد کانال بالاتر خواهد شد که اسکناس آمریکایی بتواند خود را به بالای مرز ۲۸ هزار تومانی برساند.

از آن سو، در صورتی که افت قیمت دلار تا زیر محدوده ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان ادامه پیدا کند، فلز گران بهای داخلی می تواند به زیر محدوده ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برود. با فرض دلار ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومانی، ارزش ذاتی سکه امامی تا محدوده ۱۱ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان پایین خواهد رفت. با توجه به دامنه حباب ۲ الی ۴ درصدی، از دست رفتن محدوده ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی، با دلار ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان، قطعی به نظر می رسد. حتی ممکن است که قیمت سکه به سوی محدوده ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هدایت شود. با این حال، سکه بازان افزایشی امیدوارند که فلز گران بهای داخلی مطابق روند ماه های اخیر حداقل بتواند حمایت ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را حفظ کند.

روز چهارشنبه انتشار دو خبر بر بازار ارز اثرگذار بود. تغییرات قیمت دلار چه تأثیری بر بازار سهام خواهد داشت؟

برای پیش بینی بورس امروز – ‌شنبه هفدهم مهرماه- به روند بازار سهام در روز چهارشنبه نگاه می‌کنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس برای هشتمین روز متوالی صعود کرد و 3 هزار و 640 واحد بالا آمد.

همچنین شاخص هم‌وزن هزار و 790 واحد رشد کرد اما شاخص کل فرابورس افت 40 واحدی داشت.

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 270 نماد رشد قیمت و 213 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 54 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 42 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت
روز چهارشنبه در بورس شرکت‌های سیمان سفید نی ریز (سنیر)، داروسازی روزدارو (دروز) و شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس (زپارس)‌ بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز کارخانجات صنعتی تبرک (تبرک)، داروسازی تولید دارو (دتولید) و نفت پاسارگاد (شپاس) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت
در بورس شرکت تراکتورسازی ایران (تایرا)، صنایع کاشی و سرامیک سینا (کساوه) و زر ماکارون (غزر) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) و قند چهارمحال (قچار) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای 242 میلیارد تومانی بسته شد.

افزایش ارزش صف‌های خرید
در پایان معاملات چهارشنبه 24 نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید 64 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 15.5 درصد رشد کرد و در رقم 327 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 20 درصد کاهش یافت و 85 میلیارد تومان شد.

بیشترین تقاضاها
روز چهارشنبه شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام) با صف‌ خرید 65 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شکام، نمادهای توسن (توسعه سامانه نرم افزاری نگین) و کدما (شرکت معدنی دماوند) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین عرضه‌ها
بیشترین صف فروش نیز به وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 35 میلیارد تومانی داشت. پس از وسرضوی، برکت (شرکت دارویی برکت) و قثابت (شرکت قند ثابت خراسان) بیشترین صف فروش داشتند.

پیش بینی بورس امروز
در آخرین روز کاری هفته شاهد تداوم روند صعودی بورس بودیم. شاخص برای هشتمین روز متوالی صعود کرد و یک گام دیگر به کانال 1.5 میلیونی نزدیک شد. 54 درصد نمادهای بازار سبزپوش شدند و شاخص هم وزن هزار و 790 واحد رشد کرد. به علاوه برای پنجمین روز متوالی بازار با مازاد تقاضا بسته شد و ارزش مازاد تقاضا در روز چهارشنبه -نسبت به روز قبل- رشد 36 درصدی داشت.

علاوه بر این، هرچند که در 3 روز کاری اخیر شاهد خروج پول حقیقی از بازار بوده‌ایم اما این روند در روزهای دو‌شنبه و چهارشنبه کاهشی بود که نشانه‌ای مثبت تلقی می‌شود. روز یکشنبه 563 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد ولی در روز دوشنبه به 323 میلیارد تومان کاهش یافت و روز چهارشنبه به 200 میلیارد تومان رسید.

اما این روزها یک چشم فعالان بورسی به تغییرات قیمت ارز است تا جایی که بسیاری از تحلیل‌گران یکی از عوامل اصلی رشد شاخص در 8 روز اخیر را بازگشت دلار از مسیر نزولی قبلی و بالا آمدن آن به کانال 28 هزار تومانی می‌دانند. صبح روز چهارشنبه پس از اظهارات وزیر خارجه مبنی بر بازگشت به مذاکرات برجامی،‌ دلار ریزش کرد. اما پس از اعلام انتصاب علی صالح‌آبادی به رئیس کلی بانک مرکزی از شتاب روند نزولی دلار کاسته شد. در بازار فردایی نیز قیمت دلار اندکی افزایش یافت و تا 27 هزار و 950 تومان بالا آمد. بنابراین سیگنال نزولی دلار چندان قدرتمند به نظر نمی‌رسد و روندهای درونی بازار سهام می‌تواند شاخص را بالا بکشد.

 

ممکن است شما هم بپسندید
پاسخ دهید

ایمیل شما منتشر نمیشود