سید احسان خاندوزی در نشستی که به منظور تکریم از خدمات امید علی پارسا رئیس پیشین سازمان امور مالیاتی کشور و معارفه داوود منظور رئیس جدید این سازمان برگزارشد، با اشاره به اهمیت موضوع فرآیندهای مالیات ستانی در کشور اظهار داشت: باید تلاش کنیم فرآیندهای مالیات ستانی ما هوشمندتر شود و از نظامات پرچالش سنتی تا حد ممکن فاصله بگیریم و بدانیم مثلاً در ماه های باقیمانده تا پایان سال و همچنین سال بعد چه گامهایی قرار است برداشته شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر هم در زمینه هوشمندسازی و هم عدالت مالیاتی از سطح مطلوب فاصله داریم مسئله بازگشت به سوابق پیشین را مهم دانست و افزود : بسیاری از مستندات مالیاتی سالهای قبل یا توسط فعالان اقتصادی ثبت نشده و یا در حال حاضر قابل اعتماد نیست که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به اهمیت توجه به مالیات عایدی بر سرمایه (CGT) و مالیات بر مجموع درآمد (PIT) اشاره و تاکید کرد : در این زمینه باید سریع عمل کرد، زیرا این برنامه ها جزو استراتژی های ارائه شده در دولت سیزدهم است.
خاندوزی در ادامه گفت: نمی توانیم، میل تاریخی به سوداگری در کشور را کنترل کنیم مگر از طریق مالیات عایدی بر سرمایه (CGT) . همچنین از طریق مالیات بر مجموع درآمد (PIT) می توان فرار مالیاتی و یا تمایل به معافیت ها را در اقتصاد کشور کنترل کرد.
در حکم انتصاب داود منظور رئیس جدید سازمان امور مالیاتی کشور اولویت های برنامه ای این سازمان شامل هوشمند سازی و عادلانه شدن به عنوان دو رکن مالیات ستانی؛ گسترش فرهنگ مالیاتی و جلب اعتماد عمومی به نظام مالیاتی به منظور ارتقاء تمکین داوطلبانه مودیان و افزایش منابع درآمد دولت و کاهش اتکای بودجه دولت به درآمدهای نفتی و مقاوم سازی بودجه از سوی وزیر اقتصاد مورد تأکید قرار گرفته است.
همچنین استقرار سامانه مؤدیان مالیاتی و تبادل اطلاعات اقتصادی مودیان به منظور شناسایی درآمدهای مالیاتی؛ سادهسازی و شفافسازی مقررات و فرایندهای مالیاتی؛ بازنگری در قوانین مالیاتی با رویکرد گسترش پایه مالیاتی و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی و توسعه سلامت سازمانی و مبارزه با فساد اداری از دیگر اولویت های برنامه سازمان مالیاتی است که در دوره مدیریتی جدید این سازمان تأکید شده است.