رژیم صهیونیستی در هراس است که آمریکا اکنون به سمت توافقی موقت با ایران حرکت کند که تحریم ها را از میان بر می دارد. در هفته اخیر به نظر می رسید که آمریکا و اسراییل یک مشت زنی رسانه ای را به هم در این زمینه به راه انداخته اند.
بن کاسپیت، المانیتور، در تاریخ23 نوامبر 2021 نوشت:
1. یک هفته پیش از آغاز دوباره گفتگوهای هسته ای ایران در وین، یک بحران چشمگیر در یکی از حساس ترین و تحریک آمیزترین زمینه های این ماجرا سر بر آورده، آنهم نه میان آمریکا و ایران که میان آمریکا و اسرائیل. مقام های اسراییلی، این تحول را “شلیک در داخل تانک” به جای شلیک به دشمن، تعبیر می کنند: دو متحدی که آماده حمله به نیروهای طرف دیگر هستند، یکدیگر را هدف قرار می دهند.(آمریکا و رژیم اشغالگر قدس)
2. این شکاف در پشت درهای بسته و همراه با اشاراتی پوشیده در پس احترامی غلوآمیز بروز کرد اما سپس سر باز کرد و به رسانه ها کشیده شد. در این هفته گذشته، به نظر می رسید که آمریکا و اسراییل یک مشت زنی رسانه ای به راه انداخته اند. اکنون این تنش به نیش و کنایه، مبادله پیام های خشمگینانه و علائمی از ناخشنودی دو طرف محدود مانده است. هیچیک از دو طرف هم خواهان تشدید این وضعیت نیستند.
3. در دو هفته گذشته، ابتدا مواضعی ناشناس از طرف مقام های ارشد اسراییلی گزارش شد با این مضمون که آمریکا مصمم است با پذیرش همه هزینه ها، به توافق هسته ای ایران بازگردد. سپس این موضع گیری ها تندتر شد و آمریکا را متهم کردند که در پی رسیدن به یک توافق موقت با ایران برای برداشتن تحریم ها در برابر متوقف کردن غنی سازی اورانیوم است. مقام های صهیونیستی، این کار را بعنوان تسلیم کامل در برابر ایران توصیف کردند.
4.از نگاه اسراییل، این یک رویکرد ناپخته و شکستی فاجعه بار است. نفتالی بنت که هفته گذشته از دیدار با نماینده ویژه آمریکا که مسوول پرونده ایران است، خودداری کرد، به گفته یک فرد نزدیک به او، گفته است “من نگرانم، بسیار نگرانم.”
5. نفتالی بنت همچنین گفته که هرچه بشود، به هرحال ما با دوستان آمریکایی مان درگیر نمی شویم اما باید دیدگاهمان را درباره آنچه در حال رخ دادن است، برایشان روشن سازیم و نیز درباره برداشتن تحریم ها آنهم حتی بدون بازگشت به توافق قبلی. این یک فاجعه است . غرب دارد به آسانی ایران را از یک روزنه تنفسی بهره مند می سازد. ما نمی توانیم اجازه دهیم که چنین چیزی رخ دهد.” وی روز سه شنبه هم گفت: ما به دوره پیچیده ای وارد می شویم. این احتمال هست که با بهترین دوستانمان هم مناقشاتی بروز کند.”
6. این زبان تند، عمدتا ریشه در این واقعیت دارد که اسراییل خود را در این میدان نبرد، تنها می بیند. امیر اشل، مدیرکل وزارت دفاع اسراییل، که پیش از این فرمانده نیروی هوایی بود، چند روز پیش در یک مصاحبه رادیویی گفت که ارتش اسراییل همین حالا هم قادر است به ایران حمله کرده و خسارات سنگینی به برنامه هسته ای اش وارد نماید. نفتالی بنت هم به ارتش و موساد دستور داده تا توانمندی های نظامی خود برای ضربه به ایران را افزایش دهند و آماده نابودی برنامه هسته ای ایران باشند.
7. اما این هفته به نظر رسید که مقام های آمریکایی هم بردباری شان را از دست دادند و پاسخ شان در یک گزارش نیویورک تایمز آمد که آنها اخیرا حقیقت تلخی را به اسراییلی ها گفته اند: همه حملات، خرابکاری ها، انفجارهای مشکوک، ترور پدر برنامه هسته ای ایران و حملات سایبری، ایران را متوقف نکرده بلکه نتیجه ای وارونه داده و ایرانیان را واداشته تا برنامه هسته ای شان را سرعت دهند. ایران به شکل موفقیت آمیزی، همه تاسیسات هسته ای اش را بازسازی کرده، ارتقا داده و کار را در شرایط بهتری از سرگرفته است.
8. اینطور به نظر می رسد که درز دادن این اطلاعات، روشی بود که دولت آمریکا انتخاب کرد تا برای اسراییل روشن سازد که پرخاشگری مستمر، تمامیت راهبرد را زمین خواهد زد همانطور که سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، در تحقق نتایج مورد نظرش، شکست خورد.
9. این پرسش هست که چرا آمریکا از پاسخ به حمله بیستم اکتبر پنج پهپاد انفجاری به پایگاهش در التنف سوریه خودداری کرد؟ پاسخ را باید در این گفته مقام های آمریکایی جُست که این حمله شبه نظامیان طرفدار ایران، در واقع به تلافی حملات اسراییل در سوریه انجام شد.
10. احساس عمومی این روزهای خاورمیانه در بین محور کشورهای عرب سنی و اسراییل، نوعی احساس رهاشدگی است.
11. آلون اوشپیتز، مدیرکل وزارت خارجه اسراییل این هفته به المانیتور گفت که اسراییل، تحولات را از نزدیک دنبال می کند و از جمله اظهارات مقام های آمریکایی در منامه را. “آمریکایی ها روشن ساختند که وارد زد و خورد با ایران نمی شوند اما ممکن است زمانی برسد که آمریکایی ها به زبانی صریح و قاطع بگویند که اجازه نمی دهند کسی به ایرانی ها حمله کند. البته ما در اسراییل، سیاست روشنی داریم و می دانیم که چگونه از خود و منافعمان دفاع کنیم.”
12.خود نفتالی بنت هم دیروز در کنفرانس امنیتی دانشگاه رایشمن گفت: “اشتباهی که ما پس از توافق 2015 هسته ای ایران کردیم، تکرار نخواهد شد… به هرحال، اگر یک توافق تازه هم به دست آید، اسراییل بخشی از آن توافق نیست، اسراییل متعهد به آن نیست و متعهد نخواهد شد.”
اما تهدیدات اسراییل به اینجا ختم نمی شود . نخست وزیر رژیم صهیونیستی ضمن اعلام این مطلب که اسرائيل به توافق هسته اي پايبند نخواهد بود. تلویحا ایران را برای چندمین بار تهدید کرد.
نفتالي بنت، نخست وزيررژیم اشغالگر قدس، روز سه شنبه براي تشديد رويارويي اسرائيل با ايران اعلام آمادگي کرد و بار ديگر تأکيد کرد که کشورش به هيچ توافق هسته اي جديد ايران با قدرتهاي جهاني پايبند نخواهد بود.
به گزارش هاآرتص نفتالي بنت وضعيت کنوني را «پيچيده» خواند و گفت که «در هر صورت، حتي اگر بازگشتي به توافق صورت بگيرد، البته اسرائيل طرف معامله نيست و اسرائيل متعهد به توافق نيست.»
بنت که سه شنبه در کنفرانسي تلويزيوني افزود «ايرانيها در حالي که در تهران به سلامت نشسته اند، اسرائيل را با موشک محاصره کرده اند. تعقيب روزمره تروريستهاي فرستاده شده توسط نيروي قدس ديگر نتيجه اي ندارد. ما بايد به دنبال اعزام کننده اصلي برويم».
بنت در سخنانش تهديد صريحي به جنگ عليه ايران نکرد اما گفت که «فناوريهاي سايبري و مزاياي اسرائيل و برخورداري از «پشتيباني بين المللي» ميتواند در رويارويي با ايران مثمر ثمر واقع شود.
رئيس سابق موساد: هرگونه توافق هستهاي بايد سايتهاي غنيسازي ايران را از بين ببرد
«يوسي کوهن» به تمايل رئيس جمهوري جديد ايران به مذاکره بدبين است، مي گويد اسرائيل مي بايست توانايي حمله مستقل به تأسيسات را دارا باشد.
رئيس پيشين موساد، سازمان اطلاعات و امنيت اسرائيل نیز گفت هدف مذاکرات معطوف به نجات قرارداد فروپاشيده هسته اي 2015 تهران مي بايست برچيدن فيزيکي تأسيسات غني سازي اورانيوم ايران باشد و اسرائيل مي بايست در صورت شکست مذاکرات، قادر به اقدام مستقل باشد.
از کوهن در خصوص مذاکرات آتي وين که اميد مي رود ايالات متحده را به توافق هسته اي باز گرداند و نيز ايران را به قبول رعايت تعهداتي در چارچوب قرارداد که زير پا نهاده، بويژه با غني سازي اورانيوم وراي حد مجاز قرارداد، سؤال شد. کوهن با اشاره به سانتريفيوژهاي پيشرفته ايران که موادي با خلوص بسيار بالا توليد مي کنند، گفت ايرانيها اورانيوم غني سازي مي کنند چون مي توانند. بعقيده من، اين چيزي است که مطلقا مي بايست متوقف شود.