وزیر نفت دولت دهم با برگزاری نشست خبری از آمادگی خود برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد خبر داد و گفت: آمادهام ایران را به سرافرازی برسانم.
رستم قاسمی روز سه شنبه افزود: باید در ریل گذاری اقتصادی کشور تغییر ایجاد کنیم تا به اقتصاد پیشرفته برسیم. اقتدار در حوزه اجتماعی و اقتصادی از مولفه ای است که برای تغییر در اقتصاد کشور لازم است و باید در مولفه دوم هم تغییراتی ایجاد شود. شفافیت، بهره وری و تولید و آموزش نیروی انسانی می تواند به ریلگذاری اقتصادی کمک کند.
رستم قاسمی در نشست رسانهای خود با اصحاب رسانه ضمن اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: متاسفانه امروز شهید سلیمانی موجب ترور سیاسی قرار گرفته است. ما امروز در پیچ تاریخی قرار گرفتهایم که به همین منظور دو گام را تعریف کردهایم، گام اول برای بهبود کیفیت زندگی معیشت ۵۰ درصد از مردم که متاسفانه در سالیان گذشته به زیر خط فقر کوچ کردهاند.
معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه پاسداران افزود: گام دوم برای عبور از این ایستگاه، تغییر ریلگذاری اقتصاد کشور است از جمله نظامات بانکی، تامین اجتماعی و ساختار بیمهای و مالیاتی کشور باید اصلاح شود. کشور ایران به عنوان گنجینهای اقتصادی مردمی در فقر دارد.
وی به اقتدار دولت در حوزههای اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: امروز بسیاری از روندهای کشور به اشکال سنتی اداره میشود که متاسفانه در اکثر زمینهها با مشکلات عدیده مواجه هستیم.
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در صورت اجماع اصولگرایان به نفع کسی کنار خواهید رفت، گفت: به نظر من حتما در اردوگاه انقلابیون نیاز به اجماع است و با آقای رییسی دو ماه پیش دیدار کردم و ایشان گفتند برنامهای برای حضور در انتخابات ندارم.
وی بیان کرد: ریل اقتصاد، انرژی است یعنی اگر انرژی نباشد هیچ بخشی عملکرد مناسبی نخواد داشت. ما باید از نفت برای ساخت ایرانی آباد استفاده کنیم. نفت را باید به فرآوردههای نفتی تبدیل کنیم؛ اگر ما تا امروز این کار را انجام میدادیم مشکلی برای صادرات فرآوردههای نفتی نداشتیم. اقداماتی که در صنعت نفت کشور در زمان وزارت نفت انجام شد، توسعه کمی وکیفی پالایشگاههای کشور و ساخت ستاره خلیج فارس بود که با تایید و امضای مهندس زنگنه به دولت جدید واگذار شد. در بازار جهانی نیز بیشترین فروش را در سالهای ۹۱ و ۹۲ داشتیم.
قاسمی در خصوص ادعای کمک نظامی ایران به یمن و سوریه و تکذیب وزارت امور خارجه نیز اظهار کرد: اعداد و ارقام و اقدامات ما موجود است.
این سیاستمدار اصولگرا درباره فایل صوتی وزیر امور خارجه نیز بیان کرد: تعجب میکنم که آقای ظریف که هشت سال فرمان دیپلماسی کشور را به عهده داشتهاند بعد از شهادت سردار سلیمانی مطالبی را میگویند که ظلم به شهید است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیشتر گفته بودید به برجام انتقاد دارید، چه انتقادی به برجام دارید و اعلام کردید که با اقتدار مذاکره خواهید کرد، مشخصاً بفرمایید مذاکره با اقتدار را چه نوع مذاکرهای میدانید؛ اظهار کرد: طبیعتاً انتقاداتی به برجام وجود دارد ضمن اینکه خود دوستان نیز متوجه شدند که ساختار برجام اشتباهات بسیاری دارد؛ به عنوان مثال مکانیزم ماشه و موارد متعدد دیگر. متاسفانه آمریکاییها بودند که به تعهدات خود پایبند نبودند.
قاسمی ادامه داد: در مورد مذاکرات مقتدر، اولین اقدامی که باید صورت گیرد، این است که ما سرمایه اجتماعی کشور را که متاسفانه بخشی از آن آسیب دیده را احیا کنیم. بنابراین اولین اقدام ما این است که گامهایی برداریم تا در حوزههای اقتصادی مقتدر شویم. ما باید پشت میزی بنشینیم که بتوانیم محکم حرف بزنیم نه اینکه شرایط کشور را به گونهای ایجاد کنیم که مجبور شویم به خواستهها تن دهیم.
این سیاستمدار اصولگرا در سؤالی مبنی بر اینکه امام خمینی(ره) بر عدم حضور نظامیان در دستگاههای اجرایی تأکید داشتند، ظاهراً امروز این فرمایش ایشان نادیده گرفته شده، نظرتان در این باره چیست، گفت: حضرت امام فرمودهاند که نیروهای مسلح در احزاب و جناحهای سیاسی فعالیت نداشته باشند. عضویت در احزاب برای نیروهای مسلح ممنوع است اما برای انتخابات ممنوعیتی وجود ندارد چون نگاه ما حزبی نیست و نگاه ما خدمت به مردم و پاسداری از انقلاب اسلامی است.
وی بیان کرد: به لحاظ قانونی نظامیان میتوانند در انتخابات شرکت کنند. بسیاری از روسای جمهوری کشورهای مختلف در دوره بحران نظامی بوده اند. ۳۱ رییس جمهور آمریکا نظامی بوده اند. در روسیه سال ها شاهد حضور پوتین هستیم که فردی نظامی و امنیتی است. افتخار من این است که عضو سپاه هستم. بعد جنگ، عمرم را در اقتصاد، آبادانی و سازندگی کشور گذرانده و در بسیاری از پروژههای زیربنایی کشور حضور داشتهام. فکر میکنم با تفکر مهندسی میتوان مشکلات کشور را حل کرد.
وی درباره میزان اختیارات رییس جمهور در کشور، گفت: روسای جمهور اواخر دولت خود میگویند اجازه کار نمیدهند که این ظلمی به مردم کشور است. رییس جمهور باید قانون اساسی را مطالعه کرده باشد و مسئولیت رییس جمهور را بشناسد. این که گفته می شود «نمیگذارند» دیگر برای مردم ما قابل قبول نیست. برخی هم متاسفانه از خط قرمز نظام خارج میشوند.
منبع:ایرنا