معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری گفت: تاکنون ۲۰۰ محقق بینالمللی برای ارتباط با برگزیدگان برتر ایرانی و فعالیت های علمی شناسایی و جذب شده اند.
سید علی حسینی در خصوص گزارش ۱۰۰ روزه برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی گفت: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی از سال ۱۳۹۷ با تصویب اعطای دفترچه اقامت ویژه به نخبگان خارجی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و در راستای نیل به اهداف بلند مدت چشمانداز علمی کشور اجرایی شد.
معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری گفت: به واسطه این برنامه تا به امروز بیش از ۴۵۰ نفر از متخصصان و کارآفرینان بینالمللی شناسایی و بیش از ۲۰۰ نفر از متقاضیان موفق به بهرهمندی از دفترچه اقامت ویژه شدهاند.
وی ادامه داد: از این تعداد، ۵۸ نفر از برگزیدگان افغانستان جهت ادامه تحصیل در دانشگاههای شهید بهشتی، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر و علوم پزشکی موفق به کسب بورسیه این طرح شدند.
حسینی افزود: با توجه به شرایط پیش آمده برای کشور افغانستان در ماههای اخیر بیش از ۱۰۰ نفر از پزشکان، اساتید دانشگاهها و متخصصان افغانستان که به ایران مهاجرت کردهاند شناسایی شدند که با توجه به شرایط ایشان به صورت ویژه به وزیر کشور و کمیسیون ویژه اقامت و تسهیلات برای بهرهمندی از اقامت ویژه ۳ ساله معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی، اقامت ویژه به صورت محدود در بازه زمانیهای ۳ تا ۱۰ ساله و با توجه به سوابق علمی و تخصصی متقاضیان اعطا میشود. متقاضیان با دریافت اقامت ویژه از تمام حقوق شهروندی در ایران به جز مشارکت در انتخابات بهره مند میشوند.
به گفته حسینی، در ۱۰۰ روز گذشته علاوه بر معرفی ۱۱۱ نفر از متخصصان افغانستانی که بنا به اتفاقات اخیر افغانستان به ایران مهاجرت کردهاند تعداد ۲۳ نفر از متقاضیانی که از طریق سامانه برنامه مذکور (iconnect.isti.ir) درخواست خود را ارئه کردهاند، به کمیسیون ویژه اقامت و تسهیلات معرفی و با توجه به معرفی ۵۵ نفر از ابتدای سال به کمیسیون ویژه اقامت و تسهیلات، ۳۰ نفر موفق به دریافت دفترچه اقامت ویژه در ۱۰۰ روز گذشته شدهاند.
وی با اشاره به مزایای این طرح گفت: ایجاد امکان رشد تخصصی اتباع خارجی حاضر در کشور، ایجاد شرایط بهره گیری از ذخایر علمی و حرفهای سرمایه انسانی خارجی، انتقال دانش، تجربه و ایدههای فناورانه به داخل، از مزایای طرح همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی به شمار میرود.
به گفته حسینی این دانشجویان در قالب طرح همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی، اقامت ویژه و بورسیه تحصیلی میشوند و با متخصصان و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور ارتباط میگیرند تا به فعالیتهای علمی بپردازند.