سفرهای جادهای در هفته گذشته باز هم افزایش یافت و با وجود قرمز بودن استانهای مختلف از نظر شیوع ویروس کرونا مردم همچنان سفرهای خود را به مناطق مختلف کشور ادامه داده و بیشتر کردهاند.
به گزارش ایسنا، در هفتهای که گذشت سفرهای مردم مانند دو هفته پیش رو به افزایش بود و تقریبا همه استانها این روند را داشتهاند. چرا که بر اساس جدیدترین گزارش مرکز مدیریت راههای کشور از تحلیل وضعیت تردد در روزهای دوازدهم تا هجدهم شهریور ماه، متوسط تردد بین استانی به یک میلیون و ۷۱۲ هزار و ۳۸۶ وسیله نقلیه رسیده که نسبت به مدت مشابه در هفته قبل از این گزارش شش درصد افزایش داشته است. البته این آمار کاهش ۹ درصدی را در قیاس با بازه زمانی مشابه در سال گذشته نشان میدهد.
در این بازه زمانی حدود هفت میلیون و ۸۷۰ هزار خودرو در محورهای برون شهری مشاهده شدند که حدود ۲۰۰ هزار خودور کمتر از هفته قبل از این بررسی بوده اما با این وجود آمار تردد بین استانی بیشتر شده که نشان میدهد تعداد جابجایی مردم از تاریخ ۱۲ تا ۱۸ شهریور ماه و رفت و آمد آنها در محورهای مواصلاتی افزایش بیشتری داشته است.
در این میان خودروهای تهران و البرز از پلاکهای غیر بومی کشور بازهم سهمی حدود ۲۰ درصد داشته و صدرنشین سفرهای جادهای بودهاند. پس از آن وسایل نقلیه با پلاک استانهای خراسان رضوی، اصفهان، گیلان و آذربایجان غربی در در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
در هفته گذشته سفرهای مردم در اکثر استانهای کشور روند افزایشی نسبت به هفته قبل از آن داشته است. بر اساس این آمار ترددهای جادهای در بازه زمانی ۱۲ تا ۱۸ شهریور ماه استانهای گیلان، خراسان شمالی، مازندران و خراسان رضوی به ترتیب ۲۳ درصد، ۱۷ درصد، ۱۶ درصد و ۱۶ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته کاهش یافته است و از سوی دیگر کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان نیز بیشترین کاهش تردد هفتگی را با منفی ۱۰ درصد، منفی پنج درصد، منفی چهار درصد و منفی چهار درصد نسبت به هفته قبل از این گزارش تجربه کردهاند.
این در حالی است که دیگر استانهای کشور همگی با افزایش سفرهای جادهای مواجه شدهاند و این گزارش میگوید که خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد، هرمزگان و بوشهر بیشترین افزایش تردد بین استانی را با ۱۱ درصد، هشت درصد، چهار درصد و یک درصد رشد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته تجربه کرده و بیشترین تردد بین استانی نسبت به هفته قبل از این آمار به استان های ایلام، مازندران، گیلان، کهکیلویه بویر احمد و قم به ترتیب با ۳۷ درصد، ۲۲ درصد، ۲۱ درصد، ۱۲ درصد و ۱۲درصد رشد اختصاص دارد.
این افزایش ترددها در حالی در هفته گذشته رخ داد که سفرهای مردم پس اعمال ممنوعیتهای کرونایی در هفته پایانی ماه گذشته از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا کاهش یافته بود.
کرونا در 21 استان کشور روند کاهشی داشته است و مراکز درمانی کمی نفس تازه کرده و شمار مبتلایان، بستری شدگان و جانباختگان کرونایی نیز رو به کاهش گذاشته است.
براساس این گزارش ۱۶۸ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند؛البته چند شهر شامل شهرهای نیر در اردبیل، گلپایگان در اصفهان، عنبرآباد و کوهبنان در کرمان و بهاباد در یزد از از امروز در وضعیت قرمز قرار میگیرند.
همچنین آذرشهر، اسکو، جلفا، کلیبر و هریس در آذربایجان شرقی، پلدشت در آذربایجان غربی، اردبیل، پارس آباد، خلخال و سرعین در اردبیل، بوئین و میاندشت، تیران و کرون، دهاقان و سمیرم در اصفهان، ایوان، دهلران، ملکشاهی، مهران و هلیلان در ایلام، بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان و کنگان در بوشهر، اسلامشهر، دماوند و شهریار در تهران، سامان، فارسان و کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری، بشرویه، سرایان و قائنات در خراسان جنوبی، باخرز، بینالود، تایباد، تربت حیدریه، جوین، کوهسرخ، مشهد و نیشابور در خراسان رضوی، اهواز، رامهرمز، کارون و مسجدسلیمان در خوزستان، آرادان، سمنان، گرمسار و مهدی شهر در سمنان، آباده، استهبان، پاسارگاد، خرامه، خرم بید، خفر، داراب، رستم، سرچهان، شیراز، فسا، فیروزآباد، قیر و کارزین، کوهچنار و مرودشت در فارس، تاکستان و قزوین در قزوین، قم در قم، بافت، بردسیر، بم، سیرجان، شهربابک، کرمان و منوجان در کرمان، گچساران در کهگیلویه و بویر احمد، آستانه اشرفیه، بندر انزلی، صومعه سرا و لنگرود در گیلان، رامسر در مازندران، شازند، کمیجان و محلات در مرکزی و تویسرکان در همدان از وضعیت قرمز خارج شدند.
گفتنی است، بنابراعلام اپلیکیشن ماسک از فردا ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد کرونایی قرار میگیرند.