ماجرای سرعت گرفتن واردات واکسن
آمار مرگ و میر کرونا در پایتخت به زیر 100 نفر رسید

حذف تحریم های آمریکا، تولید واکسن برکت، افزایش تولید کشورهای صادرکننده، مذاکره و دیپلماسی فعال دولت جدید، مجموعه دلایل سرعت گرفتن واردات واکسن در هفته‌های اخیر محسوب می‌شود.

در تحلیل سهم دولت جدید در واردات واکسن نباید شتابزده و از سر حب وبغض سیاسی تحلیل کرد. باید واقعیت‌ها را دید واگرنه ناخواسته با یک خطای تحلیل عملکرد جمهوری اسلامی در پی گیری سلامت مردم شبهه ناک می شود.
دولت جدید در تسهیل و شتاب واردات واکسن نقش جدی داشته است اما واقعیت اینست که عمده خرید واکسن برای دولت قبل است.
۱۱۰ میلیون دوز واکسن تا بهار ۱۴۰۰ خریداری شد.

۱۶.۸ میلیون دوز کواکس

۲ میلیون دوز اسپوتنیک در اسفند۹۹

۲ میلیون دوز بهارات در اسفند۹۹

۶۰ میلیون دوز اسپوتنیک در فروردین

۳۰ میلیون دوز سینوفارم در اردیبهشت

البته تا خرداد ۱۴۰۰ فقط حدود ۷ میلیون دوز وارد شد. اما از ابتدای تیر واردات شتاب گرفت و تا پایان مرداد ماه ۳ برابر تمام دوره قبلی واکسن وارد شد. پس دقت کنیم که سرعت واردات واکسن پیش از روی کار آمدن دولت جدید نیز شدت قابل ملاحظه گرفت. لذا ماجرا نمی تواند تنها نتیجه جابجایی دولت ها باشد.

اما مجموعه دلائلی که منجر به تسریع واردات شد:
یکم. حذف تحریم های آمریکا. تحریم آمریکا خرداد ماه برداشته شد. ۳ روز بعد از مجوز تولید برکت.
دوم. تولید برکت. تولید برکت باعث شد فروشنده های واکسن نگران از دست رفتن بازار ایران شوند و صادرات واکسن به ایران زیاد شد. تا آنجا که قیمت سینوفارم چین ناگهان از ۱۵ یورو قبل از مجوز برکت در خرداد به ۸ یورو کاهش یافت.

سوم. افزایش تولید در کشورهای صادرکننده. در اواخر بهار حجم تولید واکسن در کشورهای صادرکننده بیشتر شد. به طوریکه کواکس توانست پس از ماه‌ها به بخشی از قراردادهای خود با دیگر کشورها عمل کند.
چهارم. عبور از حد اضطراری واکسیناسیون در کشورهای تولیدکننده. به طور مثال فایزر و مدرنای تولید آمریکا از اواخر اردیبهشت صادراتش آغاز شد.
پنجم و در نهایت مذاکره و دیپلماسی فعال دولت جدید برای خرید واکسن.
بنابراین اینکه گفته می شود همه خرید واکسن برای چند ماه گذشته (دولت جدید) است خلاف واقع است. البته نباید غافل شد که دولت جدید، علاوه بر تسریع و تسهیل واردات واکسن‌های قبلی، حدود ۷ میلیون واکسن جدید هم خریداری و وارد کرده است.
توجه کنیم که عرصه واکسن و سلامت مردم در سطح رقابت سیاسی میان دولت ها متوقف نمی شود و ایندست ادعاها هشتگ «واکسن بخرید» ضدانقلاب را تائید می کند. در حالیکه بعد از دستور رهبری در دی ماه ۹۹ که فرمودند واکسن بخرید، سیاست جمهوری اسلامی خرید واکسن بود و حتی قبل از تولید واکسن ایرانی، بیش از ۱۱۰ میلیون دوز از کل نیاز ۱۲۰ میلیون دوزی ایران خریداری شده بود.

 

آمار مرگ و میر کرونا در پایتخت به زیر 100 نفر رسید/ روند نزولی مراجعین کرونایی به مراکز درمانی ادامه دارد

جلسه استانی ستاد مقابله با کرونا پیش از ظهر امروز به ریاست انوشیروان، محسنی بندپی استاندار تهران و با حضور علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران در استانداری تهران برگزار شد. در این جلسه آخرین آمار و اطلاعات وضعیت کرونا در پایتخت ارائه شد.

در این نشست، نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: روند فوتی‌های کرونا در استان تهران رو به کاهش است و تعداد فوتی در ۲۴ ساعته گذشته به کمتر از ۱۰۰ نفر رسیده است که نوید خوبی برای آینده است.

وی افزود: در مجموع ۶۹۰۰ نفر در تهران بستری هستند و تعداد مراجعان سرپایی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ هزار نفر بوده است که در این دو شاخص نیز روندی نزولی حاکم است.

بررسی تعداد مراجعین سرپایی در دهه دوم شهریور نشان‌دهنده کاهش محسوس این شاخص است.

آمار کل مراجعین کرونایی به مراکز درمانی تهران هم نشان می‌دهد که در هفته سوم شهریور شمار مراجعین، 19500 نفر کاهش پیدا کرده است.

در بین شهرستان‌های تهران،‌ کمترین مراجعه برای درمان کرونا در هفته سوم شهریور به ترتیب مربوط به فیروزکوه، دماوند، پاکدشت و اسلامشهر با 268، 511، 822 و 849 نفر است و بیشترین آمار مراجعه به ترتیب در بهارستان، شهریار، ورامین و شهرقدس با آمار 3381، 3156، 2381 و 1935 نفر ثبت شده است.

شمار فوتی‌ها نیز از میانگین 195 نفر در روز طی دهه اول شهریور به 172 نفر در روز طی دهه دوم شهریور رسیده است.

در حالی که در میانه مرداد رکورد بستری شدن 1812 نفر در پیک پنجم کرونا ثبت شده بود این آمار در 18 شهریور با کاهشی قابل توجه با 1067 نفر رسیده است.

بررسی جدول فراوانی مراجعین بستری کرونا بر اساس گروه‌های سنی نشان می‌دهد در هفته سوم شهریور ماه گروه‌های سنی زیر 10 سال، 11 تا 20 سال، 21 تا 30 سال، 41 تا 50 سال، 71 تا 80 سال و 80 سال به بالا با افزایش جزئی مواجه شده است.

نتیجه بررسی توزیع درصد فراوانی مبتلایان به کرونا به تفکیک گروه‌های سنی در هفته سوم شهریور هم نشان می‌دهد که 35درصد بستری‌ها مربوط به گروه سنی بالای 60 سال است.

همین بررسی در خصوص فوتی‌ها هم نشان می‌دهد 65 درصد فوتی‌ها هم مربوط به گروه سنی بالای 60 سال هستند.

ممکن است شما هم بپسندید
پاسخ دهید

ایمیل شما منتشر نمیشود