دکتر امید امانی نوشت: چند وقت پیش دو نفر از پژوهشگران دانشگاه چارلز جمهوری چک، تو یه بررسی جالب رفتن ببینن: “تو اوایل آشنایی چی آدما رو بیشتر فراری میده!؟” و چی از کسی ببینیم به این نتیجه میرسیم که گویا این رابطه، اَجرش به زجرش نمیارزه! و فرار رو بر قرار ترجیح میدیم!، و خوبه که سنسورهامون حساس باشن!.
برای رسیدن به جواب، پژوهشگرا تو موقعیتهای مختلف از 4200 دختر و پسر خواستن تجربه خودشون تو این مورد رو بگن. مثلا پرسیدن: شده تا حالا با کسی قرار بذاری و همون جلسات اول به این نتیجه برسی که ته این رابطه شره! و همین الان دَر برم به صلاحه!. اگه آره! چی دیدی که به این نتیجه رسیدی؟! خروجی مطالعه نشون میداد که عوامل مختلف و زیادی رو تصمیم به قطع ارتباط و دیگه جواب پیام و تماس ندادنهای بعدی تاثیر میگذاره که میشه اونها رو تو هفت عامل اصلی یا به قول پژوهشگرها هفت گناه کبیره The Seven Deadly Sins) ) خلاصه کرد.
حالا این هفت تا گناه کبیره کدومها هستن!؟
1)اهل پیشرفت، بلند پروازی و جاه طلب نبودن
اولین عاملی که یه آدم رو فراری میده گرفتن این حسه که این بنده خدا اصلا تو باغ نیست!. چقدر تنبل، وابسته و بلاتکلیفه! و گویا اصلا نمیشه به آینده باهاش امید بست!، این اولین عاملیه که یه آدم رو فراری میده.
2) شرارت، عصبی و طلبکار بودن
دومین عاملی که باعث میشه مخاطب با یه خداحافظی خوشحالی رو به زندگیش برگردونه، حس کردن اینه که این بشر نیومده با همه دعوا داره!، چقدر تند و تیز حرف میزنه و حس میکنم دنبال زیر و رو کشیدن و آسیب زدنه.
3) نداشتن بهداشت فردی مناسب
دیدن و بودن شریکی که بو میده، دندوناش خرابه، ژولیدهست، لباساش مرتب نیست و مثل اینکه چیزی به نام بهداشت فردی جایی تو لایف استایلش نداره هم عامل بعدی فرار بر قرار از اون آدمه.
4) غرور و اعتماد به سقف
دیدن منم منم کردن زیاد، حسِ داشتن دید از بالا به پایین، گرفتن حس خودپسندی و غرور زیاد و خلاصه اعتماد به نفس کاذب و این ماجرا که فقط یه تاج پادشاهی کم دارم! هم باعث میشه آدما تو مسیر برگشتن به خونه با زدن دکمه بلاک حس خوبی بگیرن…
5) نداشتن جذابیت ظاهری اولیه
درسته اصل بر تفاهمه و تیپ و قیافه تکراری میشه!، ولی حقیقتا تیپ و ظاهر و چهره تو انتخاب اولیه آدمها تعیین کنندهست و اگه به دلشون نشینه، احتمال انتخاب و ادامه دادن و همون تفاهمی که اصل رابطهست هم اُفت میکنه، پس باید به چشم هم جذاب بیان.
6) چسبندگی
آدمها از آدمِ بیش از حد وابسته حس خوبی نمیگیرن و حس اینکه مخاطب نیومده میخواد به جریان زندگی من بچسبه، دائم وقت من رو بگیره، هیچی نشده بدون تو میمیرم راه بندازه و من قراره مدام نیازهای اون رو برآورده کنم! نشون دهنده دلبستگیهای اضطرابی و ناایمن اونهاست.
و در نهایت؛
7) حس سوءاستفادهگری
رد شدن از خطوط قرمز همون اول رابطه و زودی گرم گرفتن و داشتن این حس که گویا تو این رابطه قراره از لحاظ مالی، جنسی و … از من سوءاستفاده بشه و مثل اینکه یه چیزی تو سَرشه!، هم به عنوان عاملی تعیین کننده تو فرار از صحنه تاثیرگذاره.